Alla inlägg under maj 2008

Av Therese Bergsmo - 13 maj 2008 13:48

Idag är Simba en riktig terrorist, han är hur pigg som helst och busar bara hela tiden. Han är snabb att försöka ta sig ut när jag öppnar ytterdörren och han sitter garanterat innanför den när man är på väg in. Än har han inte smitit längre än till trappuppgången, men någon gång kommer porten att stå öppen och han smiter ut *pust*


Sen har han kommit på att hans leksak är jättekul, den han fick av den snälla, franska domaren. Den pinglar så "behagligt" när bollen rullas runt... Verkligen en stämningshöjare vid tv-tittande eller när man bara sitter och läser.


Han är på Leia mer än han brukar också, han ligger i bakhåll på henne bakom tv-bordet och flyger fram när hon går förbi. Han spanar, vickar rumpan och tar sats, springer fram, kastar sig med frambenen rakt upp/ut i luften mot hennes nos, kvittrar till och springer/studsar därifrån. Jag försöker komma på vad det är för djur han liknar när han studsar fram, iller, mård eller nåt sånt... Leia är cool, hon bara struntar i honom eller springer efter och "naggar" honom över hela kroppen medans han fäktar med framtassarna i hennes ansikte, biter i öronen och sprakar med baktassarna.


Vi har börjat med en liten nyordning här hemma också, jag försöker vänja över Simba helt på kulor (torrmat). Han har ju ätit en hel del blötmat och tonfisk hittills, men jag har börjat upptäcka att kulorna äter han sällan. Och enligt mitt tyckande och troende så mår han nog bäst på att äta kulor, de är nog mer kompletta i sammansättningen samt att det ger ett bra tuggmotstånd för tänderna. Plus att det känns onödigt att släpa hem vatten från affären... Blötmaten innehåller oerhörda mängder vatten.


Men åter till maten och Simba, igår ställde jag bara fram kulor och han ska bara få blötmat en gång i veckan (lördags-gott). Han protesterade högljutt, han tittade på mig, såg eländig ut och mjauade på det där hjärt-skärande sättet. "Jag vill ha maaaaat" Jag stod ut med hans skrikande, han gjorde flera tappra försök under dagen. På slutet av dagen försökte han inbilla mig att han var så matt av matbrist så han knappt orkade mjaua; han låg framför mig och viskade "mjau", men jag gick inte på hans grejer... Nästa sekund var han uppe och sprang efter Leia, så det var nog inte så synd om honom. Idag har han i alla fall ätit upp en hel skål med kulor, så vi är på rätt väg. (enligt mig då, Simba ger mig fortfarande "onda ögat" ibland)


Det var lite om våra dagar, just nu har alla djur däckat på olika ställen, Simba föredrar sin korg och det är ju positivt.


Ha det gott, allihopa!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 11 maj 2008 00:00

Idag var vi på utställning, Simba och jag. Alexandra skulle egentligen ha varit med, men hon har legat sjuk med förkylning i flera dagar så hon var hemma och vilade upp sig. Mats cyklade en hel del med sin nya cykel och gick massa promenader med Leia. Sen vilade Alexandra och Mats mest i soffan med en bra skräckis (de passar på när jag inte är hemma, för de vet att jag inte vill se...) Jo, Mats var ute och körde med sin nya bil också... Han körde också sönder fronten på en trottoar-kant, men själva funktionen är kvar; att köra fort och sladda. Sen på kvällen var jag med ut och tittade på när han körde bilen (jo, jag provade lite också och det var ganska kul), men då gick ett bakhjul sönder så nu behöver den lagas :-(


Tillbaka till utställningen!


Simba är redo att åka


Nu har jag tom lagt mig i korgen!!!


Vi kom dit runt 8, mötte Anna utanför och checkade in. Simba försökte direkt rymma från veterinär-bordet. Ev. kände han sig inte helt komfortabel med vetten, för han var lite burdus med katterna - jag såg att det var flera som reagerade (katter alltså). Sen hittade vi Mia (Simbas "farmor" hon som har Simbas pappa boende hos sig) och hennes dotter Malin. Vi satte oss tillsammans i ett hörn av ishallen, det var en jättebra plats med ganska lite spring. Anna fixade buren och sen var det bara att vänta, vi fikade, pratade och skrattade en hel del. Både Anna och Mia är underbara människor och jag tycker att det är fantastiskt att fått lära känna dem, tack för att ni finns!


När det var vår tur att gå upp till domaren var vi rätt nervösa, både Anna och jag. Men Simba var cool, han satt bara i famnen och tittade sig omkring, kändes som att han börjat vänja sig!! Domaren var från Frankrike och hade en brytning när han pratade engelska så stundtals var det lite svårt att förstå. Men det man framför allt förstod var att han var jättenöjd med katten och tyckte han var super-fin!!! Allt var perfekt på honom och han var så glad över att få se en så fin svensk Ragdoll. Det var så kul att höra och jag bara mös av stolthet över den lilla kissen. Lilla och lilla, alla domare tycker han är tung och stor för sin ålder - vi kanske måste sluta ge honom hundmat ;-)


Domaren frågar Anna något


"Fin kisse"



"Jag hjälper dig skriva, så kanske det blir läsligt?"


Sen tillbaka i buren, vänta på att få komma upp till nomineringen. Han hade tre jättefina andra katter mot sig i nomineringen. Men Simba är så klart finast och blev nominerad :D Det är så jättekul att det går bra för honom!!! Han fick också en leksak som pris för att domaren tyckte Simba plus en annan katt var de finaste katter han bedömt den dagen. Tyvärr var det svårt att läsa vad domaren skrev, pga att han blandade franska och engelska plus hade en förskräcklig skrivstil...


Anna med Simba och domaren


Min super-fina leksak!!!


Sen vänta i buren igen och på slutet av dagen (vår grupp var så klart sist) skulle han upp i panelen. När han satt i buren bakom fick vi syn på en liten söt tjej som bara mjauade och mjauade hela tiden, hon var underbart söt och näpen. Så klart att hon var i samma grupp som Simba, så hon knep BIS.


 

Den söta lilla tjejen som blev BIS


Det kändes som att Simba var mycket, mycket lugnare idag. Han verkar ha vant sig vid utställnings-spektaklet... Han var mindre nervös än oss och enda gången han klagade lite var när han skulle berätta för mig hur eländigt det hade varit att sitta ensam i buren bakom panelen. När jag hade hämtat honom efter panel-bedömningen så tittade han mig i ögonen och sa; Mjauuuu, precis som att "Äntligen, matte, hämtade du mig, jag älskar dig och släpp mig aldrig igen..." Ja, man kan ju få tro det i sin stolta hjärna, eller hur?!


När vi kom hem på eftermiddagen så gick Simba runt och myste över att vara hemma, sen åt han god mjukmat Anna köpt till honom, sen däckade han totalt och bara sov och sov. Lagom tills vi skulle gå och lägga oss var han pigg igen och busade runt hela sängen på fötter, ben, magar och huvud... Men det gjorde inte så mycket, han hade varit en sån dutta katt under dagen :-)


Kram, Therese - oerhört trött


Här kommer lite kort på Simbas "farmor" och släkting Oliver;


 Oliver hos sin domare


Oliver busar för fullt!!


Mia och Oliver


Oliver kan du läsa mer om på;


http://www.utosragdoll.se/




Av Therese Bergsmo - 10 maj 2008 16:37

Idag har vi köpt cykel och cykelkärra till Mats och Leia. Vi har kollat runt på olika ställen, men hittade en jättefin cykel och en jättefin vagn här i Sumpan. Det var ju tur att vi häromdagen tog en tur runt hela stan för att leta efter cykel :s


Vi köpte cykeln och vagnen och Mats cyklade hem med det, sen stod Leia och jag på gården och tog emot honom. Leia kollade nyfiket igenom hela cykeln och vagnen, sen fick hon sig en prov-tur. Vi la i en massa filtar och "stängde" in henne. Sen cyklade vi ner till Gröna stugan och Leia fick en vanilj-puck. Hon tyckte nog att allt var pinsamt och jobbigt, men satt lugnt kvar.


Glassen var god och som vanligt har inte Leia något seende när hon käkar glass. Sen skulle vi packa in oss igen och åka vidare, då gick det inte så bra längre... Leia vägrar kliva i, det var ur-pinsamt att åka vagn. Sen när vi väl får i hunden, så välter hela cykeln och det plingar och skramlar. Leia blir så klart livrädd och hoppar ur. Mats fick sig en rejäl känga och det kommer nog att bli en fläskläpp. Han tyckte allt blev mycket pinsamt eftersom det var fullt med folk, så vi rullade cykel en bit därifrån och satte in hunden igen. Jag höll dock i cykeln så den skulle hålla sig på hjulen. Sen cyklade vi hem, och det gick bra.


Nu är vi hemma, Leia håller på och tar igen sig efter den pinsamma turen;

Leia åker cykel-vagn


Leia med husses fina cykel :-)


Mats håller på och möblerar om, jag tror han har lite ågren över att det gått en massa pengar på en cykel och vagn, men framför allt njuter han över att han köpt en sån fin cykel.


En sak till han köpt och är MYCKET glad över är en radiostyrd bil... Den går att köra över stock och sten och verkar mer än tålig. Det ska bli kul att se den live (han glömde köpa batterier...) och se hur Leia och Simba tycker det är.


Ha det gott allihopa, i morgon är det utställning som gäller :D


Kram, Therese



Av Therese Bergsmo - 9 maj 2008 17:09

Idag var det tvätt av liten katt... Eller stor, han väger nog runt 3,5 kg nuförtiden. Tvätten går som vanligt suveränt, han är så cool den här katten. Enda gången han säger något eller går iväg i badkaret är när han tycker det är för varmt eller för kallt vatten. Jag tvättade han efter konstens alla regler med Yes (utspätt så klart!), schampoo som gör honom lite vitare på kroppen och sist men absolut inte sämst; texturizing schampoo. Han luktar nu nyponros och är ljusare i pälsen än innan :-)


Sen var det föning... Det gillar han inte, så då får vi vara 2 som hjälps åt, han brukar försöka klättra över min axel då, och det är nog ett och annat märke där nu :s Tyvärr tog jag inga kort som jag hade tänkt att göra, när man väl börjat tvätta katt sätter man inte igång och letar efter kameran...


På söndag är det dags för utställning igen, det är i Märsta och går förhoppningsvis bra. Jag är nöjd bara han får ett fint omdöme, och det är nog inget problem!!! Att hoppas på BIV eller BIS igen ska man nog inte göra, tänk om man blir besviken - även om jag vet att han är en klar BIS-katt!!


Tack Anna än en gång för denna underbara katt, jag är mer än stolt över honom!!


Ha det gott.


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 7 maj 2008 17:16

Idag fick jag äran att vara med på Alexandras café-konsert! Hon sjöng flera låtar och är jätteduktig!!! Jag är så stolt över henne, hon har en sån bra röst och är så säker på scenen, så man kan inte vara annat än sprickfärdigt stolt :D


Det var alla möjliga som var med på konserten, allt från små-killar som rockade i takt och otackt till större ungdomare i 19-års åldern. Två manliga lärare var också med och rockade - de trodde nog att de sjöng i rockband på stor scen, härligt med inlevelse!!!


Jag hoppas på bilder från en kamrat till Alexandra, vi får se när de läggs in!!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 7 maj 2008 13:32

Herr huligan, namnet han har stundtals här hemma, vill bara gå ut nu. Han sitter i fönstret och tittar genom myggnätet, det är fåglar att spana på samt en väg att kolla bilarna på som far förbi. Ibland kommer en polisbil (minst en gång om dagen, vi verkar ha nån slags genväg för polisen här...) och då blir det extra spännande. Sen har han också en blomma där som man kan tugga på *arg*


Igår kväll fick han följa med på kvällspromenaden, det var mycket uppskattat!! Han springer i kopplet brevid Leia och myser, han är nog väldigt övertygad om att han är hund för han stannar och nosar på alla träd hundarna kissat på :s  Men när vi kom nära vägen och han fick se bilarna på 20 m avstånd så var han inte lika tuff längre, då fick jag bära honom en bit. Sen skuttar han vidare bakom Leia. De ser för roliga ut de där två!


I morse trodde jag han var en skogskatt, han fick skogskattens snipiga ansikte och öronen satt lite konstigt... Jag bara funderar på utställningen på söndag och hoppas att han rättar till det innan dess. Han växer lite olika nu och jag tycker han har blivit lite smalare, inte för att det gjorde så jättemycket på just honom. Han kanske börjar bli mer vuxen och gör sig av med bebis-hullet?!


Leia är som vanligt en underbar hund, hon är så tålmodig med honom. Varje kväll ska Simba ligga hos Leia - gärna på hennes ansikte/kind med sitt ansikte. Hon har muttrat lite nån gång, men tuffingen Simba bryr sig inte utan sover lugnt vidare så Leia ger upp och låter honom hållas. Jag har många gånger tänkt att jag skulle ta ett kort på dem då, men naturligtvis rör nån av de på sig och stunden är förbi...


Apropå tuff, Simba skulle klara ett mental-test utmärkt. Och nu syftar jag på såna där man gör med hundar, man får gå en annorlunda "promenad" med kedje-rassel, spöken, skott osv. Simba river stundtals saker här hemma, igår hade han ner en hel hög med tidningar - över sig själv. Då sitter han bara lugnt kvar och tittar på tidningarna... Det är flera gånger som det hänt saker som jag tycker att han borde bli rädd för eller springa och gömma sig, men han sitter bara nyfiket och tittar på. Så spöken och sånt är inget för rottis/raggisen Simba. Han tror nog han är stor och tuff som en rottis ;-)


Ha det gott allihopa, ikväll ska jag på konsert - Alexandra ska spela på musikskolan och det ska bli riktigt spännande att se :D


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 6 maj 2008 13:28

Jaha, så skulle jag då försöka mig på att skriva i dagboken... Första gången lyckas jag lägga in idol-bilden på Borre en gång till. Inte för att Leia hade nåt emot det, hon tycker han är snygg och vill nog egentligen ha honom med varje dag, men jag hade lite andra tankar om det första inlägget.


Sen skulle jag igår skriva om hur Valborg var och jag skrev och skrev... Det blev en massa text om våra bravader och görnanden, sen såg jag att man kan ladda upp bilder här också så då skulle jag göra det. Med följden att alla bilder kom med, men ingen text... *suck* vad säger man, att man ska lämna sånt till proffsen, inte hålla på och kladda själv...


I vart fall så kan jag nu försöka berätta om Valborg;


Vi åkte ut till Bjurö på onsdagen, Mats och jag packade bilen och den blev minst sagt knök-full, sen skulle vi få in två ungdomar också... Alexandra och Stefan skulle följa med oss över onsdag-fredag. Vi for ut till båten och alla var nog glada över att få sträcka ut sig efter de ihop-trängda ställningar vi suttit i.


Resan över vattnet gick som vanligt bra, det var fint väder och nästan ingen blåst. Vi hämtade flak-moppen för att få med oss alla grejer upp, sen började vi fixa med mat och sovplatser. Alexandra och Stefan fick sova i lill-stugan första natten, medan Mats och jag sov i stor-stugan med alla djur. Vi har en tjock uppblåsbar madrass där som vi sov på, dock tyckte Leia att det var läskigt med gungandet så hon sov på soffan brevid istället. Hon gjorde dock sina försök att krypa över till mig när hon frös, men det var nog lite läskigt så hon gick snart tillbaka.


Mats har i helgen målat om alla innerväggarna och taket i lill-stugan, det var ett enormt jobb och han är minst sagt ledbruten nu. Han har verkligen slitit för att få den klar, och resultatet är super-snyggt!!! Vi har nu vita väggar och tak med blå detaljer i fönster och list.


 Mats tvättar alla väggarna 


Själv har jag mest tagit hand om djuren och maten, samt försökt att städa och njuta lite av värmen. Att ta hand om djuren var inte så svårt när det gäller Leia, Simba däremot är en riktig rymmare... Han var ju en riktig rymmare redan som liten, Anna (uppfödaren) har berättat att han var den första att lära sig rymma ur bo-lådan och han lärde dessutom villigt ut knepen till sina syskon. Anna och Simbas mor, Bella, fick gå skallgångskedjor i lägenheten för att hitta huliganen och hans kumpaner.


Men tillbaka till Simbas äventyr; han smet mer än gärna ut genom ytterdörren och vi fick snabbt lära att oss att mota bort en katt när man skulle ut eller vara beredd att fånga honom när man skulle in. Han satt nämligen innanför dörren och tog sats så fort någon öppnade. Jag gick också med honom i band eller satte honom med ett långt snöre på tomten, det tog inte så lång tid innan han lärt sig att backa ur selen. Jaha, han får väl vara inne i huset, altandörren öppen och utgången från altanen försatt, tänkte jag. Sagt och gjort, jag letade rätt på hönsnät (självklart låg det sånt under huset ;-) ) och spikade upp det för utgången, nu var altanen rymningssäkrad. Trodde jag... Helt plötsligt har vi en liten (?) Simba som kommer fram under huset vid ytterdörren. Jag skällde på min stackars make att han inte får släppa ut katten, stängde in honom igen. En stund senare var han under huset igen... Och jag skällde på Mats *rodnar* Men han hävdade fortfarande sin oskuld så vi började leta efter hål. På altanen hittade vi ett hål som går in under huset, och där sprang Simba ut, mycket fiffigt. Jag satte en tegelsten för, med resultatet att jag fick en katt som nosade på stenen, tittade ilsket och besviket på mig samt skrek rakt ut. Sen började han metodiskt gå igenom hela altanen för att hitta fler hål...


 Simba smyger runt...


Efter hans äventyr ute var han ganska trött och sov på lite olika ställen och med olika stilar;


 Han har däckat med huvudet nerkört mellan framtassarna


Trött katt somnar var som helst, och gärna på rygg...


Sammanfattat kan man säga att vi hade en toppen-helg, fint väder och trevligt sällskap. Mats har jobbat på som en tok med ommålningen och varit så duktig *love you*


Här kommer en sista bild från helgen!


Simba och Leia är bästa kompisar!!!


Ha det gott så hörs vi snart igen.


Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards