Direktlänk till inlägg 8 december 2008

Helgens utställning

Av Therese Bergsmo - 8 december 2008 00:00

I lördags var det då dags att åka till Solvalla på utställning. Simba var redo, likaså jag... Han var ju tillsnyggad med ett bad några dagar tidigare och jag hade fixat fika och sånt :-) Många katter var det där, likaså folk. Det var en helt ok lokal, det jag tyckte var bäst var att de hade bedömningarna vid ett fönster så katten fick komma till sin rätt, i alla fall Simba, som gör sig bäst i dagsljus och inte under lysrör...


När vi tar ut Simba ur transportburen så har han pinkat ner sig, stackarn var kissnödig, för han satte sig på lådan direkt när han kom in i buren - så det var inget strilande som jag var rädd för...


Simba var för dagen mycket lugnare och jag kände att det bådade gott inför att visa upp honom. Han har ju haft lite humör framme hos domaren och jag vet inte hur många bedömningssedlar vi har där det står "pratsam pojke". När vi kommer fram till domren, en danska som jag faktiskt förstod mycket av, så var han supercool. Hon tyckte han var mycket fin, med den enda kommentaren att öronen var lite små. Och det hade Anna och jag precis pratat om, att huvudet växt, öronen åkt ner bra men däremot inte fortsatt växa så de ser lite små ut. Hon sa väl inte små egentligen, utan medium i undre gränsen eller nåt. Hon sätter honom på bordet när hon skriver bedömningen och där sitter han och spanar ut över publiken, stolt och rak i ryggen. Då säger hon att han verkligen ser ut som om han är kung på stället, vilket han ju också var (tycker han själv alltså). Bedömningssedeln var jättefin sedan, hon skrev mycket mer positivt där än hon sa. Simba la sig förresten på domarbordet och kelade, vilket han aldrig gjort som fertil.


Vi skulle komma tillbaka inför nominering och Bäst i Variant. Först var det Bäst i Variant. Där hade vi konkurrens med ett jättesött syskonpar som bara var bebisar. Svårt tänkte jag, eftersom jag är så svag för kattungar. Dessa två var supersöta och väldigt lika varandra. Men hur det var så gillade domaren Simba bättre, pga att han hade utvecklats mer än ungarna. Så Simba blev BIV :-)


Sen till inför nomineringen (jag lär mig aldrig om det är så det heter eller om det heter nomineringen), men jag tror ni vet vad jag menar... Där står jag med Simba, vi har två fina hanar att konkurrera med. Den ena hanen hade vi ca 30 cm från Simbas ansikte, så han gick ju så klart igång. Anna försökte ställa sig emellan, men Simba såg ändå och var grinig, så jag vände honom mot fönstret så han fick titta på hästarna utanför istället och då gick det bättre. Klantigt av den andra kattägaren att ställa sig så nära, men å andra sidan så ska ju Simba klara sånt enligt "de som vet". Vi redda i alla fall upp situationen och Simba blev NOM :-) Underbart, speciellt som Simba var så lugn som han var!


Sedan var det ju fram i panelen. Jag satte in Simba i buren och vi stod hos honom och hade lite koll. Då upptäcker vi att de satt typ 5 fertila hanar brevid varandra... En av dessa hade dessutom Felliway i hela sin bur, så Anna och jag fick svårt att andas. Simba går riktigt igång på Felliway, så vi blev genast lite oroliga. Katten på ena sidan började kolla vad Simba var för en typ och slog lite med tassen på väggen som var emellan dem, Simba blev intresserad och kikar genom ett litet hål - han får syn på den andra katten och blir inte överlycklig om man säger så... Jag är då på väg fram, för jag ser att det här kommer aldrig att funka, tar tag i Simba precis när han börjar morska upp sig ordentligt, varpå han skriker rakt ut. Han blev nog rädd att han blev påflugen av en annan katt, bakifrån, men det var bara matte så då lugnade han ner sig. Massa assistenter kommer springandes och vi kommenterar placeringen och får en snäsigt svar tillbaka.


Fram till det var Simbas tur satt han och jag på golvet, han var lite spänd till att börja med, men lugnade snart ner sig och låg och rullade som han brukar. När assistenten bär fram Simba förvarnar vi om att han är lite sur på de andra katterna - det hade vi inte behövt göra, Simba var lugn och tom väldigt gosig på bordet.


Så till omröstningen, Simba fick varannan röst och en skogis (tror jag det var) fick varannan, bara en röst kvar och vi låg lika. Den andra katten fick sista rösten och blev BIS. Snörpligt med bara en rösts marginal, men den andra katten hade å andra sidan typ 10 BIS i bagaget så det var en riktigt fin katt!!!


Sammanfattning av helgen;


Simba blev BIV och NOM, förlorade BIS med en röst.


Vad hände här hemma då undertiden? Jo, när katten är borta... Mats och Leia låg i sängen och kollade film samt fikade och åt korv med bröd. I sängen!!! De riktigt myste till det. Mats gjorde även fint här hemma, plockade och fixade, så det var så mysigt att komma hem!


Leia var ju på Bagarmossen på fredag em. Hon har fått noskvalster, så nu ska hon äta medicin mot det, en tablett i veckan i 3 veckor. Men hon blev mycket bättre redan efter en tablett så det båda gott!


Jag tvättade även Zamba i fredags, Berner Sennen som vi är vänner med. (Hon är ju ca 9 månader, men väger redan mer än Leia så nu börjar Leia få svårt att få omkull henne när de leker.) Tvätten gick jättebra, men jag sträckte mig på baksida lår, så det har gjort att jag haltat omkring hela helgen... På kvällen kom Zambas matte och husse över med en blomma och en DVD som vi kan spela alla format i, därav film i sängen för husse hela lördagen :-) De är verkligen jättegulliga som kom med den DVD:n för vi hade fått lite filmer på en skiva från dem, men vi kunde ju inte spela den i vår DVD... Zamba var på Stora Stockholm, hundutställning i Älvsjö, på lördagen, jag hoppas att det gick bra men har inte hunnit prata med dem än.


En sak som är roligt med utställningarna av katten är alla människor man träffar. Jag är otroligt dålig på namn, men ansikten känner jag oftast igen. Nu börjar jag känna igen ett helt litet gäng som är med nästan varje gång, vi snackar och hejjar på varandra hos domaren - de mer på mig än jag på dem, för jag är så nervös så jag är enbart koncentrerad på Simba... Jag har också förstått att det är några som läser min blogg och tycker det är kul, det uppskattar jag!!! Jag kan tyvärr inte nämna alla namn, dels för att jag inte vet/kommer ihåg alla, dels för att jag säkerligen kommer ihåg fel namn på folk... Men jag kan säga till er alla att jag uppskattar att ni hejjar på oss, och att ni läser bloggen! Jag vet hur ni ser ut, men namnen är borta lika fort som löningen...


Idag ska Simba och jag ta det lugnt, Leia också kanske?! Nej, någon prommis i skogen lär det bli, men däremellan blir det nog mycket vila!


Ha det gott allihopa, så hörs vi snart igen!

Kram, Therese

 
 
mia fougner

mia fougner

8 december 2008 18:34

Hej!
Vill till att börja med ´gratulera till helgens resultat.Så himla roligt att det går bra för ´´Simbis´´.
Tänker på när Patron hade noskvalster,när han fick dom JÄTTE tabletterna som inte alls var goda men gick ner med mjukost.
Hoppas att allting är bra med dig och resten av eran goa familj...

Kramizzar Mia o com.

http://www.utosragdoll.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Bergsmo - 4 oktober 2012 07:34

Jag kanske inbillar mig, men det känns som att Amber fattar vad jag vill. I alla fall ibland...   Hon har en benägenhet att gå och sno gamla blomblad och löv som kommit in, jag har konsekvent tagit de ifrån henne. Inte under några stora bråk elle...

Av Therese Bergsmo - 29 september 2012 17:26

Idag var vi med Leia & simmade. Vi har knappt gjort det i sommar, tyvärr! Som vanligt ÄLSKAR Leia att simma. Lilla Amber fick också prova på, men hon hade lite svårt att hålla upp huvudet... som syns! ...

Av Therese Bergsmo - 26 september 2012 10:30

Igår var det valp-kurs igen. Vi har ju haft 2 tillfällen sedan jag skrev sist om kursen. Förrförra gången hade vi lite spår och sök-ruta. Spåret var lite jobbigt för Amber, hon fattade inte alls varför hon skulle gå ut i skogen när matte stod på väge...

Av Therese Bergsmo - 22 september 2012 12:09

Nej, de fyller inte år... De har fått lite mer erfarenheter bara :-) Börjar med Simba. Han trivs inte toppen-bra med intensiv valp i huset. Han får inte vara ifred plus att han inte lämnar Amber ifred när hon ska sova. Så efter mycket vånda bestäm...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards