Alla inlägg under januari 2009

Av Therese Bergsmo - 17 januari 2009 00:00

Idag gick vi upp tidigt som vanligt, Mats kan ju inte sova på mornarna - något som både Madde och jag kan... Men vi gick snällt upp när han hade suttit och väntat på oss i drygt en timme; kl 08 :o


Vi käkade frukost och sen begav vi oss iväg till IKEA, detta varuhus som väl hjälpt oss att möblera i vår lägenhet, billigt och ganska bra :-) Vi köpte ett köksbord, ett större så vi får plats bättre, det var dessutom mycket snyggare än det vi hade innan. Det förra bar vi ner i källaren och det kommer förmodligen att promenera in i grannens lägenhet så småningom. Vi har nämligen genom åren ställt ner saker i källaren, i gången alltså! , och skrivit att vi ska köra det till tippen så småningom, men om någon vill ha det så ta det! Då har grejerna försvunnit fort, vi såg sist att det är en granne som fyller upp sin lägenhet med dem. Det är kul att man kan glädja!


IKEA är ett facinerande ställe, eller rättare sagt; folket som går där... Det är fullt kl 10.30 på parkeringen, vilken dag som helst i veckan. Vi var där prick 10 och kastade oss in när de öppnade, kollade bordet i utställningen en gång till, sen till lagret och hämta. Mer tid på det stället klarar jag inte... Men det gör tydligen andra, de går i tomtesteg runt och tittar på varenda grej, fikar, äter och tar det allmänt lugnt. Dessa personer springer jag nästan över i min iver att komma därifrån. Jag förstår inte att man vill tillbringa så mycket tid där inne...


Väl hemma med bordet skruvade jag ihop det, Mats och Madde åkte till stan och hade far-dotter-tid, de myste med mat, fika och massa affärer. Jag skruvade bord, städade och gick ut med Leia.


Sen på em/kvällen kom Mats bror och brorsdotter över, hon är ju även kusin till Madde - så de hade kul ihop! Vi åt supergod lax, wokgrönsaker och nudlar. Panacotta till F - GOTT!! Det var väldigt trevligt att umgås med dem och man satt superbra vid nya bordet, alla fick plats :-)


Vi tog en tidig kväll för alla var trötta efter en lång dag.


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 16 januari 2009 00:00

Idag kommer Madde upp till oss, vi längtar så efter henne mellan gångerna!!! Vi åkte in till Centralen vid 17 och hämtade henne vid bussen, hon var vid gott humör och hungrig så vi skyndade oss hem och lagade mat. Kvällen förflöt med matlagning och en mys-kväll i soffan. Alexandra är hos sin pappa den här helgen så vi har bara Madde att rå om.


Så mycket annat hände inte under den här dagen!


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 15 januari 2009 00:00

Idag fyller vår älskade Leia 5 år, tänk att hon blivit så gammal! Det känns som nyss hon var liten söt valp som alla ville hälsa på, hon var heltokig i att jaga fåglar runt Lötsjön, hon lärde sig sitta, ligga, komma när man ropade och skälla på kommando (8 veckor gammal *stolta*). Men nu är hon stora damen och jagar inte längre fåglar, tittar bara förundrat på dem, hon får inte heller hälsa på lika mycket folk för alla tror hon är livsfarlig - en sån där kamphund, ni vet. Hon kan fortfarande skälla på kommando och kan sjunga lite. Hon kan också både kissa och skita på kommando, vilket är praktiskt när det är svinkallt ute som idag... Eller när man har bråttom och hon absolut inte kan hitta någon bra plats... Hon har lärt sig fler trix, som att öppna kylskåpet, vilket hon också praktiserar ibland när vi inte vill det *hihi*. Hon är en förståndig hund som förstår vad man säger och ibland vad man tänker. Helt enkelt en underbar liten tjej! För liten kommer jag alltid tycka hon är, även om hon väger nästan 40 kg.


Självklart fick hon present, en aktiveringsboll. Ni vet en sån där med hål i som man kan stoppa godis i. Den ska vi nog ha på landet, för den var hård och klumpig här inne. Hon fattade inte riktigt vad hon skulle göra med den heller, men snart kanske hon kommer på det. (jag tog inget kort på den, tyvärr, men det kanske kommer senare!)


Mats och jag hade också förlovningsdag, vi firade med tårta (Leia fick smaka litelite på grädden). Jag fick en jättefin berlock till mitt armband och Mats fick nya lakan. Gud så oromantisk jag kände mig nu... Jag har gått och spanat efter nya lakan till vårt nygjorda sovrum, och igår hittade jag några som passar perfekt! Jag hade idétorka också, så mer spännande än så blev det inte, tyvärr...


Här är lite bilder från dagen;



Egengjord hallon-tårta. (Observera att jag spritsat runt kanterna, visst blev det fint?)


Den fina berlocken jag fick av Mats, det är den till vänster om hjärtat. Alla andra berlocker är; en i glas (blå), en med blommor och rosa/röda stenar, en delfin, den nya med rosa/röda stenar och så ett hjärta som jag fick samtidigt som jag fick armbandet på vår bröllopsdag.


Leia myser i fåtöljen efter lång födelsedag.


Simba är också med och myser i soffan så klart!!



Njuta av det kalla vädret nu och ta hand om er!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 14 januari 2009 00:00

Idag åkte vi till Bagarmossen och vaccinerade oss, i alla fall hund och katt. Leia är som vanligt väldigt ivrig att komma in där och träffa "sina" sköterskor. Vi fick vänta en liten stund i väntrummet och jag passade på att väga henne, hon har varken gått upp eller ner (som vi trodde hon hade gjort...). Hon är lagom och får rätt mängd mat och motion.


I väntrummet sitter så klart andra hundägare (de har ett hundväntrum och ett kattväntrum och vi valde hundväntrummet med respekt för de mindre hundvana katterna). En annan hundägare tittar storögt på oss och undrar hur hund och katt funkar ihop... Det är många som tror att de konstant ska slåss, men så har vi det ju absolut inte här hemma. De är det bästa och sötaste vänner, Simba sover var kväll emot Leias hals/bog när hon ligger på sidan. Visserligen kanske inte det är Leia som väljer att lägga sig så här, men hon accepterar det fullt ut! De sover ofta tillsammans i soffan och håller då tass, sötisarna.


Men vaccinationen gick superbra, ingen av djuren reagerade ens på att de blev stuckna, det var mer som ett spännande äventyr! Men en sak jag märkt på Leia var att hon efter vacc. blev trött och låg ner i bilen hela vägen hem. Hon brukar inte ligga ner i bilen så ofta när vi är ute och åker utan sitter mest och tittar sig omkring. Men när hon har lämnat blod brukar hon bli jättetrött direkt efter och ligger ner och sover på vägen hem. Så jag tror att hon psykiskt fick för sig att hon lämnat blod och därför skulle vara trött när hon åkte från Bagis... Men vem vet vad som rör sig i hennes hjärna?


På eftermiddagen var det min tur att åka till doktor, kollade handen och halsen. Halsen var inte mycket att göra åt, det tar lång tid att bli bra efter halsfluss, sa han. Handen ska jag åka vidare med till nån handspeciallist, men han trodde att det skulle försvinna av sig självt... Att jag hade ont och kände mig svag var liksom inget han funderade mer över. Så nu får jag vänta och se när jag får komma till nån handspec.


Det om den här dagen :-)


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 13 januari 2009 00:00

Här hemma har vi den mest otuffa Rottweiler som finns, hon bevisar det nästan dagligen. Vi har att hon är mörkrädd, går inte gärna ut i skogen när det är mörkt - hur tror ni klarar av långpromenaderna på sen-eftermiddagen denna snöfattiga höst? Jo, med en rottis nära nära, med ragg och låg svansföring.


Igår sitter jag i soffan och läser, Leia ligger brevid mig, hon har kört ner huvudet brevid min höft - kan knappt andas, men trångt och mysigt tycker hon det är. Klockan börjar gå över 19, vilket ju är hennes normala sovtid, så hon snarkar förnöjt brevid mig. Helt plötsligt smäller det till på balkongen, det blåser ju rätt kraftigt ute så det är väl något som slagit i plåten. Tuffingen brevid mig börjar morra på en gång, jag försöker tysta henne, men det är näst intill omöjligt. Det är förmodligen en björn eller nåt på väg in genom den inglasade balkongen, enligt hennes åsikt alltså. Till slut suckar jag, som om att jag tröttnat på hennes morrande och vad händer då? Jo, 37 kg rottweiler kryper upp i knät och ska sitta så nära hon bara kan, pussas, kramas och stå i. Hon är jätterädd och jag är tydligen den mest lämpade för att ta hand om henne i hennes upprörda tillstånd. (för tillfället i alla fall, Mats stod i duschen, annars hade nog han fått trösta)


Vad händer annars? Jo, jag var på apoteket idag och hämtade ut alla mediciner jag äter... Det är inte billigt och jag är evigt tacksam över att det finns högkostnadsskydd, annars hade jag snabbt blivit ruinerad på de där dyra tablettern. Jag svängde också om affären och handlade lite inför middagen. Ikväll ska vi testa GI-hamburgare, det är ju så populärt med GI och jag är också nyfiken på det här så klart. Vi kör inte slaviskt efter GI-metoden, men jag försöker tänka lite på vad vi sätter i oss. Det finns tydligen många fördelar med GI-metoden enligt en bok av Paulun som jag läst, hämmar bland annat cancer av olika former och det verkar ju positivt. Att man också har chans att gå ner några kilon skadar inte mig i alla fall, efter de hormonbehandlingar jag fått så släpar jag omkring på alldeles för mycket vikt...


Sen har jag också fixat en efterrätt, men eftersom jag vet att Mats läser bloggen på dan så avslöjar jag mig inte just nu... Det är inte vad du har drömt om flera nätter i rad, gubben; hallontårta, det kan vi kanske ta på torsdag när Leia fyller 5 år och Mats ochjag firar förlovningsdag?!


I morgon ska både Leia och Simba vaccineras på Bagarmossen. Sen ska ju jag till läkaren med min hand på eftermiddagen, så jag tror inte vi hörs förrän på torsdag :-)


Många kramar, Therese



Av Therese Bergsmo - 12 januari 2009 00:00

Först vill jag bara säga att kommentaren från Kira har legat här och skvalpat länge, jag har bara glömt att godkänna den. Oftast kryssar jag i att jag inte ska behöva godkänna kommentarerna, men glömde tydligen det den här gången... Sorry!


Jag har nu fotat lite i sovrummet så ni får se hur det ser ut. Fondväggen målade Mats i helgen och det blev riktigt bra!! På bilden ser den väldigt röd ut, men den är mycket mörkare i verkligheten och det är en mysig färg... Men vad gör man när man är dålig på att fota?


 

 Sovrumsvägg mot hallen, den stora byrån köpte vi för julklappspengar från Monica och Ove Tack så jättemycket Monica och Ove!!

Man ser också Simbas sovplats till vänster om byrån, han sover i en transportbur mest hela nätterna :-)



Den "röda" väggen med två hjärtan med massa värmeljus, blir väldigt coosy på kvällen ;-) Sen den fyrkant som ses är en reflex från spegeln och ingen felmålning av Mats!

Här ser man även de helt suveräna lamporna som vi fick från min mamma i julklapp Tack så jättemycket mamma!

Lamporna har dimmer och är böjbara så man inte behöver blända sin partner.



Väggen åt andra hållet, även här med värmeljushållare :-)

Vi har också satt upp smarta krokar så vi kan hänga upp våra kläder istället för att ha dem på golvet. Vad gillar ni vårt överkast?


Fönstret med plastblommor från Mamma, Tack!!!

Vi har alltid öppet fönster på natten och ibland sover vi i 13 grader och då har vanliga blommor svårt att överleva, så plastblommor är toppen - dessutom var de väldigt snygga och ser verkliga ut!



Det om vårt sovrum, vi trivs nu därinne och det är en dröm att gå och lägga sig! Leia och Simba har dock oftast synpunkter på om verkligen vi också ska sova i sängen, de tar rätt bra med plats när de breder ut sig. Oftast kryper ju Simba ner i sin korg, men Leia envisas med att ligga vid mina fötter. Förrutom när hon fryser eller är rädd för något, då ligger hon raklång emellan oss. Vi har ju Råstasjön nedanför vårt fönster och där bor väldigt mycket fåglar, på våren och sommaren kan man bli tokig på måsarna. Men det är någon fågel som låter väldigt annorlunda jämfört med de andra, denna fågel är Leia rädd för och morrar för fullt samt kryper upp till mig. Allra helst ska hon då ligga som en kanelbulle mellan Mats och min kudde. Ni kan ju tänka er hur det går...


Halsontet och förkylningen vägrar ge med sig så jag ska prata med läkaren om det på onsdag. Jag ska dit för jag har fått en knöl i handen, där fingret tar vid, den gör ont och gör mig supersvag i handen. Vi får väl se vad det är för skoj.


Leia lever livets glada dagar, hon får sina långisar i skogen, även om det varit lite mindre nu på sista tiden pga att vi alla kännt oss lite krassliga. Igår tog vi med oss grannhunden så de fick busa och springa av sig ordentligt, det var superskoj för dem bägge. De har känns varandra sen den andra hunden var valp och har väldigt kul ihop. Enda problemet, som Leia ser det, är att Zamba nu börjar blir tyngre än henne och Leia kan inte längre få om kull henne... Då blir hon sur och kastar sig med all kraft mot Zamba för att få omkull henne, men icke!


Simba har sina egna små hyss för sig, han älskar nämligen täck-papp och jag vet inte hur många gånger Mats svor åt honom i sovrummet när han målade. Till slut blev han portad. Förra gången vi målade om hade vi täckpapp över hela golvet, och även över natten. Då hörde man Simba "smyga" omkring på pappen, den lät så härligt vid 03 *grrr*. Den här gången var det ju bara fondväggen som skulle göras och färgen torkade fort så vi slapp höra Simba på natten.


Hoppas ni har det bra allihop och att ni tar hand om varandra!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 6 januari 2009 13:46

Nytt år och nya utmaningar, vem sitter inte just nu med en massa nyårslöften som snart, eller kanske redan, ska brytas? Inte jag, för jag hade inga nyårslöften...


Men året har börjat i förkylningens tecken, jag blir inte bra i halsen/luftrören, Mats har haft nån liten släng av förkylning, men verkar klara sig med det. Alexandra har varit hos sin pappa, så förmodligen har hon klarat sig pga det.


Leia och Simba mår utmärkt, Leia börjar dock bli något smal igen... Detta pga att hon får samma fodermängd som förr men typ dubbelt så mycket motion när husse är hemma. Han går nämligen 2 sjöar runt innan frukost, plus den vanliga 1-1,5 timmes promenaden i Ursvik. Så hon får lite extra mat på dagen så hon ska klara sig bättre. Härom morgonen vaknade jag av att Leia stod och kräktes, hon gör det när hon är för hungrig, bara skum i och för sig, men det är inte det mest trevliga läte man kan vakna till. Jag flyger ur sängen och kollar var hon spyr så jag ska slippa kliva i det sen... Hon har varit dutta och gått in på toan, nu är det bara kvar att lära henne öppna toalocket och spy däri ;-)


Simba har varit väldigt ledsen för han har saknat Kira något helt oerhört. Han har gapat på nätterna och hållit oss alla vakna, men med lite p-piller samt sovande utanför sovrummet så löste det sig ganska bra. Någon natt tröttnade Leia på Simbas gapande så hon gick upp och öppnade dörren till honom så han kunde komma in i sovrummet - gissa om han var gosig?! Han älskar att vara med sin familj och blir väldigt ledsen när inte alla är samlade och han i mitten helst :-)


Nu väntar vi bara på att få höra om parningen/parningarna gett resultat. Simba har dock en fundering och det är det här med underhåll... Hur är det i kattvärlden egentligen? Blir hanen skyldig underhåll, och i så fall, hur mycket? Han är dock så kär i Kira så han funderar på att be om hennes tass så de kan blir sambos och gifta och ta hand om ungarna tillsammans *s* Blir lite knepigt med nästa hona som ska paras, hur ska han göra då? Bigami är kanske vanligt inom kattvärlden?


Alexandra har börjat övningsköra... Vi hade två tillfällen igår, de första sen vi fått alla tillstånd. Vi åkte bort till Solvalla, där är en stor parkering som vi sett att de övat på. När vi närmar oss ser vi polisen stå där, Alexandra är skadad sen barnsben av sin knäppa morse - jag sa nämligen att poliser äter små barn som fikabröd när hon var riktigt liten, sen dess är hon lite så där i närheten av poliser... Kanske inte det mest pedagogiska inser jag så här i efterhand *suck* Men åter till parkeringsplatsen och poliserna, jag säger att vi övar ändå, även om polisen står där. Vi närmar oss p-platsen och då ser vi en skylt "övningskörning förbjuden", olämpligt att utmana ödet med polisen så nära tyckte vi och fick åka till ett industriområde istället. Där körde hon fram och tillbaka längs en väg. Hon är en naturbegåvning, hittar dragläget och kör väldigt bra för att vara första gången. På eftermiddagen körde hon längs en grusväg till brukshundklubben när vi skulle ut med Leia, även Mats var med och blev mäkta imponerad.


Efter promenaden åker Alexandra och jag och handlar mat, Mats går hem med Leia. Vi åker längs Sjövägen, den går precis nedanför vår lägenhet, men det finns ingen bilförbindelse mellan Sjövägen och vägen upp till oss, bara en gångväg. Det här gör att man måste köra runt på E18, och det retar mig oerhört, det är världens omväg... Jag har länge funderat på att ta genvägen mellan vägarna, längs gångvägen, inte så lagligt men mycket närmare... Igår slog jag slag i saken och körde upp på gångvägen, snabbare hem från affären har vi nog aldrig varit. Nu till problemet;


Tydligen står det en polis någonstanns längs sjövägen och ser mig. De följer efter, dock var de ganska långt borta så när de kom till vår parkering så var vi redan ute ur bilen och på väg hemåt... Men de glodde kan jag lova! Jag kommer aldrig mer att köra längs gångvägen, mycket osmart med tanke på att jag nu ska vara handledare och ett gott föredöme... Man lär sig tydligen aldrig.


Annars händer väl inte så mycket, vi snorar vidare och går ut med hunden mellan snytningarna ;-)


Ha det gott och hoppas att 2009 blir ert bästa år hittills, det ska mitt bli i alla fall!

Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards