Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

Upprörda djur

Av Therese Bergsmo - 23 oktober 2009 00:00

Simba är upprörd över att han inte får följa med ALLA in i badrummet när vi duschar/badar... Han sitter utanför och skriker på den som "glömt" honom utanför. Han anser att han är ett viktigt inslag i badrummet och att man inte ska glömma honom!!!


Men vi rådde nog bot på den där gaphalsen idag - han blev själv badad... Det var stor-tvätt av katt, ca 5 schamponeringar senare så var han inte liiika villig att vara kvar i badrummet, så vi får väl se hur det går nästa gång husse ska duscha (det är egentligen bara de två som har denna vana regelbundet).


I onsdags var Leia upprörd, det var klo-klippar-dags. Simning på torsdagen så vi ville inte skämmas med hennes långa klor... Så vi stuvade ner oss allihopa i soffan och slogs med henne en bra stund, sen kunde hon smyga runt i lägenheten - man hörde inte några klor som klickade mot golvet.


Vi simmade som sagt igår, eller åtminstone Leia... Det gick bra som vanligt, vi har köpt en leksak som flyter som hon kan ha med sig varje gång. Det är inte alltid det finns någon lämplig leksak eftersom vissa hundar har en tendens att bita sönder de leksaker de har på hundpoolen. Men nu har vi en egen Skrattande  Leias "tränare" var med också, hon höll koll på hur hon simmade, om vi kunde förändra något samt hur lång tid hon kan simma. Vi pratade så klart mycket hund också när vi ändå var där, det liksom ingår. Men den förändring vi behöver göra är väl ev. att få henne att simma bättre ut i hörnen, inte fuska i mitten på bassängen som Leia gör. Sen kan vi öka tiden lite, igår simmade hon ca 7 min + 6 min plus 2-3 intervaller (hon simmar lite snabbare till sin leksak). Det är bra att ha några hålltider.


På kvällen igår bytte vi till vinter-däck på Pärlan. Mats bror hjälper oss med det här, han jobbar på en verkstad = perfekt!


Tack Nicke för hjälpen med däcken!!! Och avgasrörs-upphängningen!


Vi passade också på att kolla om bromsarna är någon större fara, men än ska jag nog inte byta. Det är lite sneda broms-skivor i fram som gör att det skakar om man bromsar kraftigt samt gnisslar lite när vi kör sakta. Men beläggen är fina så vi kör vidare ett tag till. Ser ni någon som kör omkring med en bil där bromsarna gnisslar, den är vit med rostfärgade skönhetsfläckar samt hår ur avgasröret stundtals så är det vi! Och vi är inte så rädda om bilen, så håll undan... Det här är så skönt med en gammal bil, man behöver inte vara så rädd om bilen, kör man in i nåt träd/annat hinder så gör det inte så mycket (förutsatt att det är i låg hastighet alltså). Man blir inte heller lika nojjig om det är smutsigt ute eller hunden är lerig från skogs-promenaden. Det enda som den skulle behöva uppgraderas med nu är ett par snören som håller upp hatthyllan när man öppnar bakluckan. De har nämligen givit upp och kasserats. Hatthyllan är viktig att ha kvar - Simba sitter där när vi åker bil!


Hoppas ni får en riktigt trevlig helg, vi ska ut och äta med Monica och Ove och jag ska fira lite att jag gått ner i vikt så bra... Inte kanske det bästa sättet att fira viktnedgång; Oxfilé och Bea-sås... Men det är tanken i alla fall.


Många kramar, Therese

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Bergsmo - 4 oktober 2012 07:34

Jag kanske inbillar mig, men det känns som att Amber fattar vad jag vill. I alla fall ibland...   Hon har en benägenhet att gå och sno gamla blomblad och löv som kommit in, jag har konsekvent tagit de ifrån henne. Inte under några stora bråk elle...

Av Therese Bergsmo - 29 september 2012 17:26

Idag var vi med Leia & simmade. Vi har knappt gjort det i sommar, tyvärr! Som vanligt ÄLSKAR Leia att simma. Lilla Amber fick också prova på, men hon hade lite svårt att hålla upp huvudet... som syns! ...

Av Therese Bergsmo - 26 september 2012 10:30

Igår var det valp-kurs igen. Vi har ju haft 2 tillfällen sedan jag skrev sist om kursen. Förrförra gången hade vi lite spår och sök-ruta. Spåret var lite jobbigt för Amber, hon fattade inte alls varför hon skulle gå ut i skogen när matte stod på väge...

Av Therese Bergsmo - 22 september 2012 12:09

Nej, de fyller inte år... De har fått lite mer erfarenheter bara :-) Börjar med Simba. Han trivs inte toppen-bra med intensiv valp i huset. Han får inte vara ifred plus att han inte lämnar Amber ifred när hon ska sova. Så efter mycket vånda bestäm...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards