Alla inlägg under februari 2010

Av Therese Bergsmo - 12 februari 2010 12:51

Idag funderar jag återigen över om Simba verkligen är katt och inte hund - som han beter sig som...


Den råttan ni såg bada häromdagen har fått en kompis, en som är hel. Denna råtta är ju naturligtvis favvo nr 1, så den kommer upp i sängen mitt i natten för att få igång husse lite (lustigt att han går till husse här och inte till mig...). Men husse är ju inte lika road som Simba så han brukar stoppa råttan i sitt sängbord.


I morse står Simba vid sängbordet, snusar (det låter HÖGT när han nosar efter råttan!) och försöker gräva ner tassen i den pyttelilla springa som finns där. Han kämpar länge och väl, jag hör honom men försöker sova vidare... Till slut får han upp lådan och får tag i råttan som han nöjt springer iväg med.


Kan katter spåra? Skulle ju vara kul att veta, eftersom de uppenbarligen har en fantastisk nos när det gäller något de vill ha.


En annan sak som jag upptäckt här hemma är att katt och hund är i maskopi. Jag köpte nämligen torkade småfiskar till Simba häromdagen som jag la på köksbordet, han snosade lite och gick därifrån. Det här är i och för sig inte ovanligt för honom, för det är som om att det är godare att äta efter ett tag... I vilket fall som helst så ser jag efter ett tag att fisken är borta och tänkte att han nog ätit upp den :-) Lägger fler fiskar som försvinner - glad jag blev att jag hittat något godis som han gillar, den kräsna herren.


Men det var ju inte Simba som åt upp fiskarna, han puttade helt enkelt ner dem på golvet och Leia satte i sig dem *grrr* De samarbetar!


Ha en toppen-helg nu allihopa och sköt om er och de era!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 10 februari 2010 12:41

Jag har nog alltid kört med dubbade däck, även om jag vet att det är omiljö-vänligt när vi har varma vintrar utan snö... Så för några år sedan hade jag en bil med odubbade vinterdäck, jättebra ända tills första svåra halkan. Jag skulle in till stan, hade en tid att passa så klart men hade tagit god tid på mig. Körde inte på motorvägen för där var det tvärstopp pga alla avåkningar och krockar!


Så där tuffar jag fram i maklig fart på småvägarna längs E4:an, kommer till en backe som går ganska brant uppför. Jag blir ståendes för att vänta på den bil som, förgäves, försökte ta sig uppför backen samt den bärgningsbil som hade bärgat en annan bil ur diket och sedan själv kört ner i diket... Där är allmänt kaos och jag överväger starkt att vända när jag känner hur jag glider - i sidled! - fast jag står precis still på en rak väg... Då bestämde jag mig;


aldrig mer dubb-fritt


Men min nya lilla skrutt-i-bang-bang har bara allround-hjul och det tänkte jag att det blir nog bra med tanke på att vi under de senaste åren knappt sett snön här i Stockholm, men tji fick jag. I år verkar det ju komma allt som de glömt att sända ner de tidigare åren... Så att halka runt med dubb-fritt, speciellt när Alexandra övnings-kör, är inte så lämpligt. Så igår extra-utrustades bilen med dubb-däck! Nu känner jag mig väldigt mycket mer säker på vägen.


Det hände en annan rolig grej igår på temat dubb-fritt; på kvällen är Mats ute med Leia, jag lagar mat och tittar ut genom fönstret ner på vår parkering. Hörde någon stå och spinna så jag skulle se vad som hände. Där sitter en bil fast i en snövall... Jag ringer Mats för att kolla hur långt borta han är och om vi ska hjälpa honom, han är strax på plats så vi träffas på parkeringen hos den förtvivlade bilägaren som satt fast. Börjar putta, men bilen kommer ingen vart. Två killar till dyker upp och hjälper till, inget händer... Till slut byter förare, en herre med lite mer muskler än jag, och jag plats, så jag kör och han hjälper till att putta. Det var 5 killar som behövdes för att få ut bilen! (Och en tjej som inte gasade som en galning utan körde lugnt ut ur rutan...)


Det mest komiska i det hela var att han jobbade hos den hyresvärd vi bor hos, han var inte så nöjd med snö-röjningen hos det egna bolaget *hrmf*


Alexandra har fått urinvägs-infektion, så vi var hos läkaren i morse. Hon hade den högsta bakterie-halten de mätte så det blir antibiotika igen :-(


Simba har fått en ny råtta, den gamla (som fick bada häromdagen) är lite trasig men högt älskad så jag har inte haft hjärta att kasta den. Men nu hittade jag en likadan, fast hel, idag så han fick den.


Leia fick ett gäng tugg-ben som hjälper till att hålla hennes tänder rena.


Sen fick Simba även katt-maten som han älskar från Zoo-affären. Han har varit utan mjuk-mat sen igår och det har fått oanade konsekvenser; han blir gosigare när han är hungrig :o  Jag har aldrig varit med om att han stryker sig, spinner och buffar så mycket som han gjort nu när han bara fått torra kulor... Vi funderade ett tag på om vi skulle fortsätta svälta honom så han till slut kanske blir en riktig knä-katt ;-) Nej, så ego är vi inte. Nu ligger han mätt och nöjd på en säng och sover!


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 9 februari 2010 11:03

Jag måste bara puffa för div bloggar som jag följer. Den ena är Ligans;


http://ligans.blogg.se/index.html


Där skrivs det ofta och roligt, mycket bilder också som jag gillar! Hon har ett helt underbart gäng katter hemma med olika personligheter.


Sen en annan som är rolig, men som tyvärr inte bloggar så ofta, så man får hålla tillgodo och titta på alla gamla inlägg som man skrattar gott åt (jag hade träningsvärk en vecka efter en dag med denna blogg)


http://www.lifeofleif.com/indexx.html


Kram, Therese


Av Therese Bergsmo - 9 februari 2010 08:49

Morgonen var dramatisk i vår familj. Se vad jag fann efter att Simba kallat på mig;




 

"Hur ska jag rädda råttan?"



 

"Går det bättre från det här hållet?"


 

"Matte, du hjälper till va?"


 

"Allt ska man behöva göra själv..."



Simba hade busat med råttan, som vanligt på morgonen. Han tar tag i den med tassen/klon och slänger upp den i luften - ibland nån meter drygt så det är schvung i tassen på killen! Då händer det fruktansvärda; råttan hamnar i vattenskålen. (Samma vattenskål som Simba dricker ur i och för sig, eftersom han vägrar ha egen skål...) Jag hämtar fort kameran och börjar fota samtidigt som jag skrattar gott. Tror ni inte att han till slut får upp den? Jo, han är dutta den där katten!


Han fick dock själv fixa upplivnings-försöken!


Kram, Therese





Av Therese Bergsmo - 7 februari 2010 15:27

Har några bilder på Simba också som jagar råttan. Han har en leksaks-råtta som har varit favvo sen han var liten. Den går att dra upp i svansen så den skakar, eller i alla fall kunde man göra det förr, nu ser den mest ledsen ut (svansen alltså!). Han aporterar denna råtta så ofta han kan. Gärna på natten ;-) Han lägger den på Mats mage och mjauar uppfordrande. Då åker råttan ner i hans natt-tygs-låda och Simba lomar besviket därifrån. Så även häromnatten... Så i morse stod Simba med en tass på natt-tygs-bordet och den andra grävandes i lådan för att få upp råttan. Man undrar om han luktar sig till den, vilket jag misstänker :-)


Men nu till lite action-bilder;


  Råttan iväg-slängd och ska hämtas!



  Råttan hämtad!



 

Observera den grymma looken när han går tillbaka till husse som ska kasta!



Många kramar till er alla!

/ Therese



Av Therese Bergsmo - 7 februari 2010 15:23

Lite fler bilder nu när de äntligen kommit in i datorn ;-)


De första är Leias drake, hon har fått den från IKEA (ja, det är vi som har betalat och fraktat hem, så det där lät lite fel...). Hon släpar ibland fram den och ska leka med den, den är modell större så den är lite otymplig att ha framme jämt :-)




I morse åt vi risgrynsgröt på "tub", Leia fick smaka lite grann. Visst har hon ett underbart uttryck!



Varenda risgryn ska slickas i!


 

Här är draken som "dödas". Hon älskar den och biter faktiskt aldrig sönder sina mjuk-djur!



Av Therese Bergsmo - 7 februari 2010 15:08

Ja, jag vet, de är sena! Jag har inte lyckats ladda in bilderna tidigare... Om det beror på lathet eller teknisk förmåga låter jag vara osagt. Gjorde en oerhört teknisk grej idag som jag nu ska avslöja för er. Skäms lite lätt över hur jag lyckade,eller inte lyckades...


Vi hade varit och tvättat bilarna, min ska in på service på tisdag så den skulle vara snygg till dess tänkte jag. Jag var dock lite lat och körde bilen i biltvätten på OKQ8, sen städade jag invändigt i garaget. Dammsög och tvättade mattor och torkade invändigt. La in mattorna igen och sen for vi hem. Men när jag ska köra så varvar den upp till ca 2.000 varv, vilket är lite märkligt i och med att den brukar ligga runt tusen. Men jag har haft en grej som strulade med varv-mätaren så jag trodde att det var fel igen. Jag visste inte att om man hade stått med bilen öppen, men ej på, en längre stund så gick någon start-spärr in som gjorde att varven i motorn sjönk dramatiskt och bilen stannade. Det här var någon av de första dagarna, och jag var jätterädd att det var något fel på bilen! Sen lärde jag mig att det var start-spärren. Men åter till dagens 2.000 varv. Jag körde från garaget, tyckte bilen var konstig med högt varvtal samt att det gick lite för fort med tanke på att jag inte gasade... Efter ett långt tag och div folk som stirrade på min varvande bil, en taxi som irriterade sig på mig osv, så fann jag problemet! Mattan hade hamnat på gaspedalen, så den hölls nertryckt lite grann :-) Åtgärdade det och kände mig väldigt duktig!


Men nu lite bilder; Bak-och-fram som vanligt ;-)


 

Leia med sina leksaker och tårtan vi gjort. En kong-liknande (rottis-vänlig leksak) med snöre så vi kan kampa, samt en haj med bebis som leksak.


 

Sitter och väntar på att få äta, ja det här var före förra bilden...




Tårtan; plättar, leverpastej och en klick grädde med en bit leverpastej i. Visst ser det smaskigt ut?  *urk*


 

Här är kongen och hajarna i bättre bild. Hajen bär hon runt på nästan varje dag. Kongen följer med på många promenader och har grävts fram ur många snöhögar...

Av Therese Bergsmo - 6 februari 2010 14:29

Alexandra har sina kör-lektioner på bilskolan på onsdagar och nästan varje onsdag har vi haft mer eller mindre snö-storm... Så hon har verkligen fått öva i hårt väder och väglag, men jag tycker det är toppen! Hon kommer ju tycka att sommar-körning är som en dröm jämfört med nu och eftersom hon fyller år på sommaren så är det ju (förhoppningsvis) som hon börjar köra själv med sitt körkort ;-)


I torsdags hade hon också sin halk-körning på bana. Jag skjutsade dit och vi körde i snö-storm igen *grrr*. De fick öva massor och fick se olika saker som gör dem till bättre förare. De fick prova på att hamna upp och ner i en bil samt att "krocka" i 7 km/h utan bälte. Alexandra var den enda som fick stil-poäng med sin körning ;-)


Imorse kom Simba gapandes kl 05, husse skulle gå upp tyckte han. Mats berättade att det var lördag och Simba la sig brevid och var trevlig katt, spann och trampade. Sen vid 07 gick de upp och Simba älskar sin husse, springer runt efter honom överallt i lägenheten. De hjälptes tom åt att tvätta, Simba fick trycka på knappen för att köra igång tvättmaskinen ;-)


Vi har inte kunnat blogga på ett tag pga att den här siten har legat nere *grrr*. Vi ska ju bygga om hemsidan, kanske ska man kolla på en annan blogg-plats? Ska kolla med vårt proffs.


Trevlig fortsatt helg!

Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards