Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

"Det är farligt att sova med sina husdjur"

Av Therese Bergsmo - 27 januari 2011 09:58

Den här rubriken såg jag på Expressens hemsida idag... Jag läste inte hela men jag kunde se att det handlade om att djuren har bakterier och grejer som infektions-känsliga kan blir sjuka av.


Varför skriver man då den rubriken?? Jo, för att skrämma. Jag blir så arg när jag läser sånt här. Ska berätta vad en läkare sa till mig en gång när jag kom dit med en ordentlig inflammation i ett operations-ärr på magen. Jag frågade om det påverkade ärret att jag sov med Leias rumpa mot min mage - att liksom bakterier från den regionen skulle hoppat över till min mage och infekterat ärret. Hon sa då "Sov med din hund, det gör förmodligen att du blir friskare fortare. Du kan vara lugn!"


Så djur är mer av nytta än ondo, det har ju massa studier visat. Visst har säkert djuren en annan bakterie-flora än vi människor, men jag tror att det gör oss mer starka än tvärtom! Visst får vi djur-ägare lite smutsigare och dammigare hemma, men det har ju visat sig att barn som växer upp nära djur inte utvecklar t ex astma. Och ett djur ger lugn och ro till människor som sitter och klappar ett djur.


Så jag säger BAH! till de där forskarna. Jag sover gladeligen med smutsiga och bakterie-fyllda djur - de ger så mycket mer än bara det!!!



För att ni inte ska hamna i fullkomlig chock, så förvarnar jag här! Jag har fotat igen, och lyckas lägga ut dem. Inkan, trilla inte av stolen! Anna, jag är inspirerad av dina fina bilder på Nova på stenar, så jag provade med Leia!



 

Det blir många bilder på Leia och hennes älskade vante. Men hon är så söt när hon busar med vanten. Hon skakar den, hoppar på den, kastar iväg den själv, ligger på rygg och dribblar med framtassarna... Ja, jag kunde inte få nog av fina bilder på henne!


   


När Leia springer och busar så här är det som om inte framtassarna nuddar backen, de svänger på nåt underligt vis under henne och hon ser så busig ut. Det är nog därför många misstar hennes ålder, hon ser så valpig ut!

     


Leia på sten vid Mälaren, vid vår badbrygga. Jag försökte få till snygga pose-bilder, men ja, det var inte lätt...


 

"Jag kan visst possera!"


 

"Måste kolla vad som kluckar under stenen"


 

"Matte, du sa att jag skulle kolla efter Räven, jag gör det, jag lovar!"

"Fel håll, Leia!"


 

Vackra, vackra Leia


 

"Jag tror räven kommer smygandes igen!"


 

"Nej, jag njuter av utsikten istället"



"Jo, är det inte räven där inne?"


 

I skogen, dödandes vanten...


 

Syns knappt i halv-mörkret...


 

Vanten är kastad och hon tittar koncentrerat i den riktning och väntar på ett "Varsegod"


 

Skrynkel-tryne!


 

Skaka


 

Hugga


 

Skaka igen, snart är den död...


 

"Fåna dig inte, nu går vi!"




Rådjuren får fortfarande äpplen.

Måste berätta en sak. För någon vecka sedan hittade vi massa blod-spår i skogen. Dagen efter en massa hår och mer blod, helt klart hade något fått sätta livet till... Sedan träffar jag en av våra kära grannar som frågar;

"Saknar du något rådjur?"

Jag har tydligen blivit Söderskogens viltvårdare som håller koll på rådjuren... Ja, jag saknar ett rådjur, en hane, som jag inte sett på länge. Hon, grannen, hade hittat huvudet efter det vid hår- och blodplatsen.
Vila i frid, kära rådjur, hoppas något hungrigt djur fick sig ett skrov-mål!


   


"Måste du komma hem och störa i min 22-timmars-vila? STICK!"


 

Hihi, här tittar jag och Leia (tydligen) på Mannen som talar med hundar. Hon tittade djupt koncentrerat på hur han visade hur man får hundar att sluta jaga laser-pekare. Något som jag också tyckte att hon kunde lära sig, för hon blir NÅGOT stirrig när vi tar fram laser-pekaren...




Så, hoppas ni inte är allt för chockade utan har njutit av fina bilder!


Kram, Therese


 
 
Anna & Nova

Anna & Nova

27 januari 2011 11:27

Jag tror inte det minsta på de forskarna! Klart man blir friskare och får mer motstånd av att ha djur hemma! Det bästa som finns för små barn, inte bara i friskhetssynpunkt utan de lär sig även ta ansvar!
Så himla kul med massa bilder på Leia :) Jag blir så glad :) Visst kan man tro att hon är yngre :) Hon är väldigt fin i kroppen med, ser så mjuk ut :) Kul att du blev inspirerad av mina bilder. Du fick ju till massa fina på Leia :) Så vacker tjej, pussa henne från oss :)

Tråkigt med ditt rådjur, det är så hemsk att hitta päls och blodspår i skogen men tyvärr så har ju naturen sin gång :( Du har tagit väl hand om rådjuret och matat det iaf så det har haft en fint liv med god mat :)

Kramar

http://ellegaard.doggyblogg.se

 
Inkan o Ligan

Inkan o Ligan

28 januari 2011 13:24

SJÄLVKALRT är det farligt att sova med djur.
Det erfar jag varenda jävla natt.
jag ligger vaken på den centimeter jag fått över, jag fryser för 7centimeter täcke räcker inte
bland annat
så visst fan är det farligt !
säg inte annat
jag är ett VRAK !!!

http://www.ligans.blogg.se

 
Inkan o Ligan

Inkan o Ligan

28 januari 2011 17:06

NU har jag återhämtat mig efter chocken. Hann inte titta igenom bilderna förut.
Eh alltså, mår du bra ??
Jag är djupt orolig för dig.
Helt ärligt alltså.
Så här många bilder har du inte lagt ut SAMMANLAGT sedan jag började läsa bloggen.
Skickar för säkerhetsskull hundbussen för att ge dig nåt medel. hm.....
pst.............. Anna, kan du ge henne en kurs eller nåt? dst..... fniss

http://ligans.blogg.se

 
Ingen bild

Carina

6 februari 2011 23:33

Hej på er! Härliga bilder på Leia och katten.Skojigt att läsa era bravader. Hur trivs ni i skogen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Bergsmo - 4 oktober 2012 07:34

Jag kanske inbillar mig, men det känns som att Amber fattar vad jag vill. I alla fall ibland...   Hon har en benägenhet att gå och sno gamla blomblad och löv som kommit in, jag har konsekvent tagit de ifrån henne. Inte under några stora bråk elle...

Av Therese Bergsmo - 29 september 2012 17:26

Idag var vi med Leia & simmade. Vi har knappt gjort det i sommar, tyvärr! Som vanligt ÄLSKAR Leia att simma. Lilla Amber fick också prova på, men hon hade lite svårt att hålla upp huvudet... som syns! ...

Av Therese Bergsmo - 26 september 2012 10:30

Igår var det valp-kurs igen. Vi har ju haft 2 tillfällen sedan jag skrev sist om kursen. Förrförra gången hade vi lite spår och sök-ruta. Spåret var lite jobbigt för Amber, hon fattade inte alls varför hon skulle gå ut i skogen när matte stod på väge...

Av Therese Bergsmo - 22 september 2012 12:09

Nej, de fyller inte år... De har fått lite mer erfarenheter bara :-) Börjar med Simba. Han trivs inte toppen-bra med intensiv valp i huset. Han får inte vara ifred plus att han inte lämnar Amber ifred när hon ska sova. Så efter mycket vånda bestäm...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards