Direktlänk till inlägg 19 juli 2012

Nytändning med ny familje-medlem!

Av Therese Bergsmo - 19 juli 2012 07:01

Jaha, det var enormt länge sedan jag bloggade. Jag blev lite avslagen när jag hade en läkare som läste bloggen och hade kommentarer om mitt mående. Men nu är jag sugen på att blogga igen, om inte annat för att själv komma ihåg den första tiden med vår nya familje-medlem!


Ska försöka berätta om henne, en liten Tibetansk Spaniel som börjar lystra till namnet Amber. Hon kom till oss i måndags kväll, 8 veckor gammal. Mats och jag har alltid sagt att ska vi ha en liten hund i familjen så ska det vara en som orkar med långpromenader, klarar lite kyla och snö och som är tillräckligt robust för att klara lekar med Leia, vår Rottweiler. För många år sedan träffade vi en tibbe i Sumpan där vi bodde då, en underbar liten karaktär och vi vart kära. Vi läste på om rasen och såg att den uppfyllde allt vi krävde. Sen har åren gått, vi har inte varit mogna för en ny hund, men nu kände vi att vi var det och då kom alltså Amber in i våra liv.


Vi hämtade henne alltså i måndags, på kvällen. Åkte hem med henne, gick riktigt bra i bilen, hon pep lite först och på slutet (lång resa). Sen hem och träffa våra andra djur; Leia och Simba. Det gick jättebra även om Leia kanske inte tyckte att det här var den bästa idén matte och husse haft... Hon tittade skeptiskt på den lilla saken och fnös. Simba däremot var enormt nyfiken, nästan så att han ville sätta henne på plats. Fick schasa iväg honom lite när han blev för på. Så kom vi då till sovandet, hur skulle vi lösa det? Jo, vi la ett gäng madrasser på golvet och stängde in oss i ett eget rum, Amber och jag. Tidningspapper på golvet om någon olycka skulle bli, de hade sagt att hon lärt sig gå på tidningspapper om det krisar. Sen kröp vi ner i sängen, hon kröp tätt intill mig och somnade som en gris. Jag däremot sov jättedåligt för jag var orolig att jag skulle sova för hårt om hon vaknade och behövde gå ut. Vid 04.20 började hon röra på sig och vi gick upp och ut och kissade. HON, inte jag, nej vad skulle då grannarna säga ;-)


Sen körde dagen igång för oss... Det var mat, bus och sova. Däremellan sprang vi ut titt som tätt och kissade och sket. Än så länge, dag 3 hos oss har hon inte gjort något inne. Idag gick hon till tidningspapprena och visade att det var dags för 2:an och då släpade jag ut henne och hon gjorde vad hon skulle!


Hon har en fantastisk charm och framåtanda. Hon älskar att pussas och busa. Vi har gått lite i skogen också så hon har fått se lite annat än bara trädgården. Det var spännaden i skogen, även om hon höll sig typ max 2 dm från mina fötter. Ja, det är lätt att kliva på henne... Hon skuttar vid fötterna hela tiden och vill vara nära. Jag tränar på att hon ska gå lös och vilja gå med mig. Vi har även börjat lite med inkallning med korv. Herregud så gott, sa hon! Korvbitarna är stora som myror ungefär, larvigt små.


Igår började hon och Simba (katten) busa. De sprang efter varandra eller Amber efter Simba och busade. Tror bägge tyckte det var kul och jag räknar med att de två kommer att bli riktigt goda vänner framöver. Simba har gärna velat busa med Leia, men det tycker inte Leia så värst mycket om, så nu har Simba en mer lagom lekkamrat. De kommer väl bli ungefär lika tunga, ca 6 kg.


Just nu väger hon 1,320 kg och är inte särskilt stor. Hon ska äta ca 65 g per dag, herregud det är ju ingenting, kanske 3/4 dl.


Ja, hur har då resten av nätterna gått? Jo, vi flyttade över till sängen (till Leias både glädje och förtret, hon saknade matte, men den där lilla skiten kunde gott sovit någon annanstans...). Amber ligger på sin filt mellan Mats och min kudde, snusar och sover hela natten till 05 när Mats går upp. Då är det upp och kissa, äta, busa, kissa och sova lite till. Sen håller dagarna på så där. Vi får inte så mycket gjort, men det fick jag ju knappast innan heller... Skillnaden nu är att jag har en liten krabat att roa och träna. Vi har väldigt kul ihop och jag älskar verkligen henne.


Nu lite bilder;





Direkt när vi hade kommit hem.


 


Sover i fåtölj-hörnet


 


Äter lite mat. Hon får plats under Leias skålar...


 


Ligger i soffan. Oja, vi har våra djur både i sängen och soffan ;-)


 


Litet ansikte och små, små tassar.


 


Inte så stor, som ni ser i jämförelse med kudden...


 


"Hmmm, jag är skeptisk jag!"


 


"Matte, lyft upp mig i solstolen!"


 


Simba fundera också på vad det här kan vara....


 


Men Amber är en tuff tjej och går rakt fram till katten och hälsar!


 


"Usch, vilken äcklig sak", ser det ut som Simba tänker.


 


En katt-igloo jag hade köpt till Simba för länge sedan som han aldrig använt, men nu kom den till användning!


   


Liten gris sover på Schäslongerna!



Jag hoppas ni tyckte det var kul att läsa och se lite bilder. Mer kommer att komma!


Kram, Therese


 
 
Gun

Gun

19 juli 2012 07:33

En sån otroligt liten söt krabat ni skaffat.
Lycka till med den lille.
Kram Gun

http://www.wozillas.kennelsida.se

 
Ingen bild

Margaretha

19 juli 2012 19:05

Men kära nån, var den läkaren så sysslolös så den hann med att sitta och kolla på patienternas bloggar?
Så rysligt söt lilla Amber är.

 
Inkan o Ligan

Inkan o Ligan

21 juli 2012 09:38

Herrejösses så liten. Hon är ju mindre än alla mina kissar när dom kom. *ler*
Jag har semester nästa vecka *hintar fint* Kram i massor

http://inkanochligan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Bergsmo - 4 oktober 2012 07:34

Jag kanske inbillar mig, men det känns som att Amber fattar vad jag vill. I alla fall ibland...   Hon har en benägenhet att gå och sno gamla blomblad och löv som kommit in, jag har konsekvent tagit de ifrån henne. Inte under några stora bråk elle...

Av Therese Bergsmo - 29 september 2012 17:26

Idag var vi med Leia & simmade. Vi har knappt gjort det i sommar, tyvärr! Som vanligt ÄLSKAR Leia att simma. Lilla Amber fick också prova på, men hon hade lite svårt att hålla upp huvudet... som syns! ...

Av Therese Bergsmo - 26 september 2012 10:30

Igår var det valp-kurs igen. Vi har ju haft 2 tillfällen sedan jag skrev sist om kursen. Förrförra gången hade vi lite spår och sök-ruta. Spåret var lite jobbigt för Amber, hon fattade inte alls varför hon skulle gå ut i skogen när matte stod på väge...

Av Therese Bergsmo - 22 september 2012 12:09

Nej, de fyller inte år... De har fått lite mer erfarenheter bara :-) Börjar med Simba. Han trivs inte toppen-bra med intensiv valp i huset. Han får inte vara ifred plus att han inte lämnar Amber ifred när hon ska sova. Så efter mycket vånda bestäm...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards