Alla inlägg under augusti 2012

Av Therese Bergsmo - 3 augusti 2012 14:28

Här kommer äntligen bilderna Ann tog för exakt 2 veckor sedan, när Amber hade varit hos oss i 4 dagar! Hon hade en fantastisk kamera och är väldigt duktig på att fota. Sen har vi ju snygga fotomodeller här hemma som hjälper till ;-)



Håll tillgodo på ett helt gäng hund-bilder!



                                                       



Här morrar Leia för fullt och håller i kamp-trasan medans jag pussar mungipa, hur många rottisar går med på det?? Många säker, men fördomarna finns ju ;-)





Av Therese Bergsmo - 3 augusti 2012 14:01

Passar på att lägga ut 2 filmer också. Den ena visar Amber att hon kan skälla på kommando, tog en dag att lära! 10 v gammal (Visserligen var Leia 9 veckor när hon kunde det, men hon ska ju alltid vara bäst...)

Sen är det en hård-hänt bus-lek med Simba. Håll tillgodo!







 
 

Av Therese Bergsmo - 3 augusti 2012 13:41

Jaha, vad tiden går fort nrä man har roligt. Och det har man ju när man har valp! Det är så mycket att fixa med och förundras över... Har glömt hur det var, Leia är ju drygt 8 år. Nu sitter jag mest och funderar över hur vi ska träna olika saker för att få lill-skrutt lika följsam som Leia. Har glömt hur vi gjorde, men Mats har minnet och vi tycker alla att det är kul att träna - även Amber! Hon är en smart liten hund med mycket stor vilja! Jösses, vad arg hon kan bli. Hon morrar och muttrar och försöker komma loss när man håller henne t ex när vi går promenad och det inte är lämpligt för henne att gå. Då blir det ett jäkla liv på henne!


Mats och jag gick långis med Leia och Amber häromdagen, en runda på 1½ timme. Amber fick bäras en hel del, till hennes förtret! Hon skulle minnsan gå själv! Men vi vill akta hennes små tassar, hon tar ju en miljon mer steg än Leia med sina små steg...


Annars har hon lärt sig skälla på kommando, sitt och "Kom". Ligg går väl sådär... Tränar mycket kontakt och att vi är de roligaste som finns i hela världen så behöver hon inte engagera sig så mycket i andra människor eller hundar senare! Vi tar med henne överallt och miljötränar så fort vi får chansen! Så himla viktigt så man får en hund som funkar i alla situationer. På senare år har vi ju bara mest gått här i Skokloster, utan koppel, med Leia och det märks nu när vi tränar på andra ställen med valpen. Herrgud vad Leia kan krångla och inte klara av att gå i koppel... Men hon får sig en ny omgång miljö-träning nu ;-)


Amber är en väldigt cool tjej, hon reagerar inte nämnvärt på nya miljöer, människor eller ljud. Eller jo, hon markerar att hon hör ett ljud hon inte känner igen genom att lyssna noga, men ska inte vakta eller så. Men det är ju en vakt-hund. Tibetansk Spaniel var vakthund till munkarna i Tibet. Inte vakt så som vi tänker oss en stor rottis eller schäfer utan mer "markera att där är något". De värmde även munkarna i sängen och det märks att hon gärna vill vara nära. Hon sover tätt intill oss på nätterna, än är det för varmt för att ligga under täcke men med våra sovrums-temperaturer (3,5 grader i vintras) så kommer det nog :D


Men nu över till bilderna! Lite blandat från en båt-tur vi tog (Amber somnade innanför min flytväst, helt oberörd av att åka båt) och en tur till Stockholm. Kan säga att vi kom inte så långt innan någon skulle klappa och titta på henne, hon blev där mest buren för att inte bli trampad på!





Hundarna och jag vid båtarna, på väg ut till Djurgården.


 


Kungsträdgården. Försökte få Amber att kissa, men hon är lite pjåskig och ska helst bara kissa hemma på gräsmattan - något vi tränar på också, men jädrar vilken blåsa hon har för hon kan hålla sig hur länge som helst...


 


Lunch! Liten valp ska ju äta lite och ofta, stor hund fick ett kex... Ja, hon skäms bort en hel del nu när lillan är här :S


 


Lunch-box för Amber, kulor och lite välling. Hemma äter hon med yoghurt, det är smaskens och dessutom gör ju Leia det och Amber vill ha lika!


 


På väg hem köpte vi milk-shake. Gissa om det var smaskens!!! HELA huvudet ner i muggen...


 


Sen måste man sova lite också... Husse var och handlade och Amber passade på att ta hans säte.

Om ni tittar noga ser ni hur skitig min bil är och det är förklaringen till varför vi INTE äter i Mats bil, men min. Den tål smuts så mycket bättre ;-)


 


Brygg-hundarna efter båt-turen


 


Kax-majja!


 


Softar lite efter en lååång dag i stan!


   


Morgon-mys med katten. De älskar varandra!!!




Kram, Therese


Av Therese Bergsmo - 3 augusti 2012 13:30

Här kommer filmerna igen, lyckas jag inte nu så lägger jag ut dem på Facebook. Ni som inte är vän med mig, bli det!


Kram, Therese




  Inkallning med "sitt"




  Katt-bus!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards