Senaste inläggen

Av Therese Bergsmo - 14 mars 2011 09:32

Jag måste berätta om ett riktigt i-landsproblem vi har, eller jag mest egentligen... Det faller sig så naturligt att ta upp det när stackarna i Japan inte ens har hus längre, sorry alla japaner!


Vi har en boxer som det går att spela in tv-program på. Det gör jag så klart med glädje i och med att vi inte är några party-ugglor på kvällen och annars skulle missa alla bra program... Jag spelar in hej vilt, det är så mycket roligt man skulle vilja se. Men sen räcker inte tiden till och man tittar inte på programmen, hårddisken börjar knorra om att den här över 95% (och då har vi en ganska stor hårddisk). Då raderar jag radikalt massor som jag trodde jag ville se, men som helst plötsligt inte är så intressant längre. Så här håller jag på varje vecka; fyller hårddisken, raderar, fyller, raderar...


Sen finns det faktiskt en finess till som jag utnyttjar på denna boxer. Man kan nämligen titta på ett program, blir akut kissnödig eller det ringer, så då "pausar" man programmet och kan pinka. Sedan är det bara att trycka på Play igen när man är tillbaka och kan titta vidare med fördröjning. Har man då snackat länge i telefon eller kissat länge (vilket ju inte händer allt för ofta...), så kan man spola över all reklam. Smart!!


Sedan kan man också ha tv:n igång, säg på nyheterna. De rapporterar massa som man inte är sååå intresserad av, så man gör något vettigt och lagar mat eller diskar undertiden. Helt plötsligt berättar de något intressant (som att de har skymtat Lo här i Skokloster). DÅ kan man spola tillbaka och kolla på vad de sa...


Så smart box det där!


Men nu till problemen, förrutom att man spelar in massa som man sedan får radera.


Man glömmer om man tittar live eller inspelat, så man sitter och trycker på spola framåt-knappen förtvivlat och undrar om hela skiten gått sönder - tills man upptäcker att man tittar live (går inte att spola framåt då...). Eller så ser man något inspelat och sitter och tönt-glor på HELA reklamen när man kunde ha spolat...


Sedan har jag upptäckt ett problem till. Jag överför liksom de här egenskaperna på andra apparater, hoppas jag. Men det funkar ju inte så klart! Ofta när jag sitter i bilen och lyssnar på radio, man hör en bra låt, men vill höra den från början. Letar frebilt efter spola bakåt-knappen på radion, men det här är ju ingen boxer... Det händer nästan varje gång jag är ute och kör, så ni förstår ju vilket i-landsproblem jag har!


Kram, Therese

ANNONS
Av Therese Bergsmo - 12 mars 2011 15:37

Igår, liksom idag, är det så fint väder ute. Solen skiner och det är underbart, men lite blåsigt för att vara helt behagligt...


Igår tog jag med mig båda djuren ut, Simba i snöre som vanligt. Hittade en stol som jag satte mot garage-väggen och njöt i solen. Simba hoppade upp och myste i knät. Det är ovanligt att han sitter i knä, så jag njöt i fulla drag av både sol och katt!!

Väl i knät satte jag igång och pälsade av honom, han fäller som en tok nu och jag satt och små-drog i pälsen så den lossnade. Gissa om jag fick bort massor, Simba njöt av att bli av med den kliande pälsen och fåglarna blev glada över bo-material...


När jag senare tittade ut så hade vi katt-päls i björken, såg ut som att jag påsk-pyntat tidigt i år... Men det fladdrade fint i blåsten!


Idag simmade vi Leia och sedan har vi mest tagit det lugnt... Tittat på en bra film; Unstoppable. Det handlar om ett förarlöst tåg som rusar fram och hur de ska få stopp på det. Baserad på en verklig händelse och då tycker jag filmerna är extra bra! Och den här var nerv-pirrande för mig.Ha en riktigt trevlig fortsatt helg!

Kram, Therese


ANNONS
Av Therese Bergsmo - 11 mars 2011 08:14

Ja, nu är det dags igen att skriva om våra nattliga aktiviteter... Leia har ett antal nätter fått för sig att natt-kissning kl 01 är perfekt! Så Mats och jag har tagit varannan natt - vi är så jämnställda     Gissa om jag blev förvånad när Mats sa igår att jag hade varit ute och kissat henne natten innan - och jag minns ingenting! Det är nackdelen med de här tabletterna jag käkar, ja, det finns fler, men en av dem är att jag blir helt däckade när kvällen kommer. Så tydligen är jag lättlurad att gå ut och kissa Leia mitt i nätterna...


Igår var vi inbjudna till grannen, Greta med barnbarnet E. Eller vi och vi, det var nog egentligen Leia som var inbjuden och jag något slags bihang. Han hade bakat kaka och skulle promt bjuda Leia. Han är så söt den där ungen! I somras när han träffade Leia första gången var han lite rädd, men nu är de bästa kompisar. Och Leia gillar honom också, det finns alltid lite smulor man kan käka   


Idag har jag gått upp jättetidigt, i alla fall för att vara mig, kontorstider 07.30 Jösses, det var jobbigt vill jag lova. Leia tittade förvånat på mig när klockan ringde "Va, så här tidigt, min skönhetssömn är inte över!" Jag ska nämligen in till Bålsta och kolla in om jag kan ha linser. Jag har egentligen dålig syn på långt håll, men har liksom skitit i både linser och glasögon i flera år, men jag vet ju att jag så väl behöver det. Så nu har jag tagit mig i kragen och bokat tid hos optikern. Vi får se om jag får ha linser, har haft det förr, så det borde gå bra. Det enda orosmolnet är att jag är lite torr i ögonen av alla mediciner jag äter, så ev funkar det inte.


Men att få linser skulle förbättra livet väldigt, framför allt vid bilkörning. Det blir så snabba svängar om man inte ser skyltarna... Sakta ner ut i fall att, nej, det gör inte jag, jag chansar och kör lite fort genom kurvorna istället!


Hoppas ni alla får en riktigt härlig helg. Jag ser fram emot att få vara med Mats och softa hela helgen - kan jag behöva efter att ha gått upp så tidigt idag   Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 10 mars 2011 09:59

Kolla den här länken, så ska jag förklara sedan!


Inkan


Det var nämligen så att den dagen jag skickade den här bilden så hade jag även skickat en annan bild innan. Där låg Simba i sin puff. Jag skrev till Inkan


"Jag börjar bli allvarligt oroad över Simbas aktivitets-nivå. Idag har han vänt på sig 3 gånger, han brukar hålla sig till 2."


Inkan svarade att hon också var lite orolig.


Sedan skrev jag att han "har tagit sig till badrummet, men kom genast ut & protesterade för jag har sänkt golvvärmen... Han har gapat en tmme & jag har tröttnat. Slängde ut honom på altanen så han får perspektiv på värme/kyla!"


Inkan skickar "tycker-synd-om-katten". Jag då???


Sedan kommer bilden ni ser på Inkans blogg. "Han får jobba lite för att komma in, så vikten minskar också - någon sa att han var tjock i somras..."


Det var Inkan som tyckte han var tjock... Så jag tränar honom nu!! Han är extra motiverad när det är kallt ute!


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 9 mars 2011 10:05

Vi har snö på taket, vem har inte det? Vi gjorde ju en hjälte-insats i vintras och röjde taket, det blev fritt från snö och vi kände oss riktigt nöjda och säkra. Sen snöa det igen...


Men nu ligger det alltså snö på taket, och när det blir varmare som nu så flyttar snön på sig, neråt! Det rasslar över hela taket och när hela baksidans tak for ner så satt både Leia och jag käpprätt upp i soffan och var oroliga. Jordbävning?? Den enda som var vettig var faktiskt katten, han kastade sig ur sin puff och in under bordet. Så hade det varit jordbävning och huset hade rasat hade förmodligen han klarat sig bäst!


Hör hur framsidans tak flyttar på sig, rasslar lite längre ner för varje timme. Så jag hoppas verkligen skiten åker ner i dag så vi slipper bli rädda varje gång!


Så till den allmänna förvirringen här på morgonen! Jag var otroligt seg och gick inte ur sängen förrän vid 9.30, fixade frukost och satte mobilen på laddning. Den hade dött under natten och förmodligen är det den som gjort mig så seg... Den ligger och piper eländigt när batteriet håller på att ta slut.


Då får jag ett sms från grannen Yvonne. Hon frågar om vi haft rörmokaren här förrut... Jag kollar förvirrat ut och konstaterat att har han varit här så har i alla fall inte jag märkt det, vilket jag skriver till henne. Hon skrattar och sa att hon menade förrut, tidigare i år eller förra året. Och det hade vi ju, det var ju grus i vattnet. Eller var och var, vi har fortfarande grus i vattnet - undra hur länge vi ska ha det?!


Igår köpte Mats och jag nya hund-byxor. Jag hade två par som jag lyckats förstöra rejält... Det ena paret hade spruckit i röven, jag hade sytt det (alltså, jag måste nog få lite plus-poäng här! Jag kan inte sy, inte ens en knapp, så att sy ihop ett par brallor i röven var stort!), haft ett tag till och sedan har de spruckit en gång till (ni ser, jag kan inte sy!). Det andra paret har jag målat i, rosa-aktig färg... Inte snyggt.


Så igår köpte vi nya byxor, var på Fliesbergs här i Bro. Mats hittade snabbt ett par bra och rejäla byxor. Det gäller att ha bra byxor för vi går ju med Leia var dag, långt och gärna i skogen. De ska hålla för både tvättar, skitiga tassar och skogs-material. Jag hittade också ett par bra byxor, men eftersom Mats var så dyra (*grrr*) så fick jag välja ett par andra som var på rea. Vad gör man inte??


Sedan löste vi mandelmasse-problemet och åkte hem och åt semla :DKram, Therese

Av Therese Bergsmo - 8 mars 2011 11:44

Handling på Ica, vi handlar där, i Bålsta. Kanske inte det billigaste stället, men de har bra grejer samt att vi hittar... Det är viktigt att hitta i sin affär tycker jag, annars irrar man ju runt hur länge som helst mellan gångarna. Det är inte roligt!


Handlingen gick väl sådär, de hade tekniska problem och hade STORA skyltar om att man fick hålla reda på sina rabatter själv... Jösses, jag som i princip kollar annons-bladet och handlar efter det. Nu struntade jag i massa grejer som var rabatt bara för att jag inte orkade hålla reda på dem. Så, idag blev det kanske inte så stor handling som vi hade behövt!


De två saker som ändå kändes viktigt att köpa med rabatt och som jag orkade hålla reda på (de var precis vid kassan), var fisk och choklad! Ja, vad vore världen utan choklad?? Inte lika harmoniska i alla fall.


Så gott folk, hoppas tisdagen varit bättre för er. Jag glömde dessutom köpa mandelmassa - hade tänkt göra egna semlor idag, dagen till ära, men icke sa nicke.


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 7 mars 2011 14:21

Idag känner jag att jag har tagit det här med återvinning till ytterligare en nivå.


Försöker återvinna så mycket som möjligt, men nu har jag varit lat ett tag. Det är mycket enklare till våren när man kan förvara allt "skräp" i förrådet, nu kommer man knappt dit pga snön, så jag latar mig. Till sommaren drar jag igång min kompost igen, hoppas på bättre lycka i år. Förra året hade jag problem med lukt, flugor, torka, fukt och möss... Så jag gav upp framåt höstkanten och öppnade luckan till de som ville komma in och sno lite gammal mat. (Sedan tror jag inte att det förbättrades av att jag slängde in en HEL kyckling en gång...).


Men till dagens återvinning!


Jag tvättade alla mina hund-kläder idag; jacka, byxor, mössa, vantar och så. Det är lämpligt att göra ibland så man inte springer runt och stinker gammal vovve... Men det som gladde mig när jag öppnade tvättmaskinen var att jag även tvättat bajs-påsarna. Ni ser vad flitig jag är! (Ska dock tillägga, till dem som fick konstiga bilder i huvudet, att påsarna var oanvända innan!)


Igår var jag helt övertygad om att det var nåt fel på Simba, han sov precis hela dagen! Sedan vid 7-tiden så vaknade han och ville busa... så jag pustade ut och insåg att han bara varit lite trött.


En annan sak som är rolig med Simba är att han är bättre vakt-katt än Leia är vakt-hund. Han sitter ofta på köksbordet på baksidan av vårt hus och spanar på rådjuren som kommer där och äter. När det dyker upp en räv, så mjauar han och säger verkligen till att "nu är det någon annan här!". Leia hon märker knappt hälften av gångerna... Det är katten som hjälper oss att hinna se räven de gånger den är här.


Förresten, räven vi såg igår var nog inte samma som jag sett tidigare. Vet att det bodde en mamma-räv och en unge här i våras när vi flyttade hit. Då var det också Simba som berättade att vi hade räv på tomten; han satt på altanen (med dörren öppen för det var varmt då) och mjauade konstigt helt plötsligt. Springer sedan genom hela huset till framsidan och tittar ut genom fönstret, då ser vi rävungen spatsera över hela vår tomt ut på vägen. Så ev. var det ungen som var här igår. Den var i alla fall väldigt oskygg för den gick på en snövall som är ca ½m utanför fönstret, så vi kunde ha tagit på den om fönstret var öppet...


Må gott allesammans och hoppas ni får en bra måndag i en härlig vecka ;-)


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 6 mars 2011 18:37

Alltså, jag måste berätta vad vi lyckats med idag... Inte är det att äta en god och närings-riktig middag i alla fall!


Vi skulle göra lax i ugn, hade såna där färdiga bitar i frysen. Skulle ha potatis till, fanns inga... Bulgur är ju gott, fanns inte heller. Så det blev ris. Laxen åkte in i ugnen med lite citronpeppar - gott! Riset kokade och sedan skulle vi äta. Laxen smakade urk! Mats sa att den hade luktat lite konstigt när han tog ur den ur plasten, men tänkte väl att det skulle gå bra. Men vi vågade inte äta vidare.


Jag åt först ris och drack vatten - kändes som att jag satt i fängelse eller nåt... Sedan åt jag maräng-sviss, det är så mycket godare! Mats fick i sig två kokta korvar innan han började med efterrätterna...


Jösses, vi är helt värdelösa på söndag-middag med god mat!


Sedan skulle jag ta in katten från altanen, då ser jag att det står ett rådjur utanför och käkar lite kakor och havregryn som vi lagt ut. Men jag ser också Räven! Gissa om jag blev förvånad, både rådjur och räv brevid varandra. Trodde de ville undvika varandra, åtminstone att rådjuren ogillade rävar som gärna käkar rådjur. Men här såg det ut som att räven var mer rädd för rådjuret än tvärtom! Tyvärr var det så mörkt så det gick inte att fota... Blixten bara slog i fönster-rutan så det blev helknäppa bilder.


Hoppas ni haft en bättre söndag, och framför allt middag!

Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ bergsmo.se med Blogkeen
Följ bergsmo.se med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se