Senaste inläggen

Av Therese Bergsmo - 3 maj 2011 13:14

... eller hur det var. I vilket fall som helst så hade jag INTE deklarerat. Det är ju helt otroligt, denna högtidsdag i alla ekonomi-familjer. Den dagen som det våndas inför, söks anstånd och fylls i blanketter. Åsså har inte jag gjort det...


Till råga på eländet tog det mig nästan 2 timmar att komma in på Skatteverkets hemsida, efter att de hade öppnat kl 07 alltså.


Men jag glädjer mig åt skit-väder och snöblandat regn här i Skokloster, får i alla fall tända en brasa och läsa en god bok!


Kram, Therese

ANNONS
Av Therese Bergsmo - 3 maj 2011 06:19

Måste börja med att förklara varför jag är uppe så här tidigt... För det här ÄR tidigt när det gäller mig och Leia. Vi brukar säga att på helgerna har vi fullt jobb, i veckorna har vi vila och återhämtning. Mats är ju uppe med tuppen och släpar glatt runt oss tröttisar på morgon-promenad vid 7-tiden, helst skulle han nog vilja få upp oss tidigare, men jag har grymtat och gnällt så 8 är det sagt - men ofta väcker han mig tidigare och ställer sig i vägen för klockan... och när man har vaknat till så är det helt omöjligt att somna om.


Men varför är jag uppe denna tidiga morgon? Är det för att kolla att det snöade lite på morgonen och är runt nollan? Nopp. Är det för att jag har sovit så fantastiskt skönt hela natten och inte vaknat av div sms och en hund som morrar och skäller? Nopp. För att jag mitt i natten var ute och kissade Leia och såg våra nya solcells-lampor lysa så fint så jag tänkte titta på dem nu på morgonen? Nopp!


Jag har fått för mig att jag har glömt att deklarera... Hemska tanke. Jag har liksom fått siffror och deklarationer med modersmjölken, så det här med deklarationen borde ju vara super-viktig för mig. (Både mamma och pappa sysslar/sysslade med redovisning och sånt) Men nu tror jag att jag glömt detta. Det är ju så knepigt nuförtiden när man inte skickar in deklarationen, då kan man ju inte kolla om man har den kvar hemma eller inte. Nu ska man in på nätet och logga in... Jag tycker i och för sig att det är en fantastisk möjlighet att göra det på nätet, det underlättar på många sätt för många!


Men tror ni Skatteverket har öppet nu? Nej, just det, de öppnar 07... Så här sitter jag. Vaken, men helt slut. Orolig, men kan inte sluta nojja.


Men friheterna handlar ju om Leia så klart!!


Hon har ju kommit till den aktningsvärda åldern av 7 år. När hon var liten valp så sa jag att den här damen kommer att hitta på trix när hon är äldre, hon kändes som en hund som funderar och tänker mycket och hittar lösningar som passar. Henne!


En sak hon har börjat med är det här när vi är ute och går och jag säger "gå runt". Vi har inte tränat in den där "nya" snygga svängen där hunden ska komma in på vänster sida och vända i luften på nåt sätt, utan kört den gamla hedliga där hon får gå runt hela mig. "Gå runt" används vid möten, både hundar och människor, men kanske framför allt när det kommer bilar. Förr skuttade hon glatt tillbaka och gick runt, fick belöning och vi gick vidare. Men allt eftersom hon blev äldre drog jag ner på belöningarna för att till slut inte ge några... Kanske får jag skylla mig själv här, märker jag.


Nuförtiden så säger jag "gå runt", hon tittar sig omkring för att se om det är bil, människa eller hund i närheten. Är det inte det så står hon kvar och inväntar att jag kommer fram till henne. Eller så går hon lojt några steg mot min vänstra sida och går sedan sakta tills jag kommer ikapp. Hmmm, belöningen kanske ska vara kvar eller vad tror ni?


Vi har en cykelväg som går brevid en bilväg här i Skokloster. På bilvägen kan de ibland köra lite fort och jag vill gärna ha Leia så långt från vägen som möjligt så på vägen mot Lanthandeln (japp, vi har en liten söt lanthandel med både apoteks- och systemombud) så går hon på vänster sida, men på vägen hem vill jag ha henne på höger sida. Vi har tränat och tränat, jag har "puttat" henne mot höger och sagt höger. Inte för att jag egentligen tror att hon skulle förstå, men det kändes bättre att säga något än att bara putta... Men se vad fel jag hade!


I söndags gick vi rundan om Reningsverket. På vägen hem går vi på cykelvägen och jag vill då ha henne på höger sida. Men just denna söndag var det knappt några bilar ute (konstigt kl 07 dagen efter valborg?!), så jag sa inget till henne om höger. När vi kommer dit där jag brukar börja tjata höger så tittar hon på mig, jag tänker att hon ska kanske gå höger, men äh, inga bilar så jag tjatar inte idag. Då svänger hon själv över och går på höger sida!


Vi har inte brevlådan vid infarten, utan alla sitter en bit bort. Varje dag ska posten kollas, Leia brukar få följa med. Jag säger att vi ska gå och hämta posten, hon följer glatt med. Men nu på sistone har hon kommit på att det blir ju inte roligare än att gå dit och tillbaka hem, så hon stannar kvar på tomten och tittar efter mig.


Men till den största friheten som hon tog nu i helgen... Vi brukar äta frukost i soffan och kolla på något program vi spelat in i veckan (ja, vi är inga kvällsmänniskor, så vi går och sover tidigt och får spela in en massa...). Leia brukar också vara med i soffan, liggandes i sin hörna. På slutet av frukosten får hon alltid liten mack-bit och en ägg-snutt. Ibland har hon fått lite juice eller nyponsoppa (som jag dricker varje morgon) direkt ur glaset. Men det här med drickanden är mindre vanligt! Hur det nu var så i helgen sitter vi där och har ätit frukost. Leia sitter emellan oss och gosar med husse eller om det var tvärtom kanske?! Jag ska ta mina tabletter med nyponsoppan (glömmer man ta tabletterna så blir det ett monster i huset till kvällen...). När jag tar glaset mot mig så är hon snabb som en kobra och sitter helt plötsligt med hela tungan i mitt glas. Hon lapar nyponsoppa och tycker livet är riktigt mysigt. Jag försöker få bort glaset - för det är faktiskt mitt och jag har inte sagt ok! Men hon trycker det bara mer ner när jag försöker dra bort det. Gissa om vi skrattade och med "våld" fick dra loss henne. (Ja, jag drack ur samma glas - Leia och jag brukar dela glassar och glas...)


Så nu vet ni lite om vad vår lilla dam har för sig som äldre - hon tar sig friheter!


Kram, Therese

ANNONS
Av Therese Bergsmo - 2 maj 2011 10:37

Nu var det kanske inte just valborg som var våldsam och kanske var det inte så våldsamt heller egentligen, men jag fick er i alla fall att hajja till ;-)


Det som hände var att vi var och simmade med Leia i fredags. Vi brukar simma runt 10 minuter först då hon liksom värmer upp och bara simmar omkring. Sedan har vi intervaller, från början hade vi att Mats och jag stod i varsinn ände och kastade leksaken, Leia simmade som en toka emellan och fick då upp bra tempo och puls. Men så för några gånger sedan kom vi på att det var kul att hålla en leksak framför henne och småspringa runt bassängen (matte och husse får då också lite motion...), Leia är super-ivrig och tar ut sig totalt. Hur det nu var så var det precis vad Mats gjorde, Leia tjöt och simmade så det gick svall i bassängen, Mats sprang med leksaken. Helt plötsligt är hon som en vit-haj - flyger upp i luften och tar helt enkelt leksaken. Oturligt var Mats hand ivägen... Han fick ett rejält bett i tumm-muskeln, så den var svullen och div aktiviteter fick ställas in över helgen (dammsugning, disk, hänga tvätt, massera frugan. Men biltvätt och gräs-fix gick bra!). Det som är fascinerande är hur fåglarnas hunden lyckades hoppa upp och ta leksaken, det är knappast så att hon har botten-känning och hon hade ju redan full fart så hur får hon kraften att ta sig upp?!


Förra veckan var jobbig ur en annan synvinkel. Våra kära grannar, Greta & Harald, hade en katt som heter Aslan. Han har varit dålig ett tag (ni minns kanske blomman vi fick för att vi varit där och matat och hållit sällskap?). Han har blivit sämre och sämre, njurarna har varit problemet. I torsdags fick han somna in. Jag och Leia har varit hos dem och pratat, både före och efter insomningen. Vi har känt stor ära i att få vara med i familjen när en sån här tragisk sak händer! Jag försökte hålla ihop och inte visa att jag var ledsen, men när jag skulle gå in och säga hejdå innan de åkte till vet så började jag gråta. Det var så sorgligt och tragiskt, så länge han funnits i deras familj och varit en familje-medlem, 19 år. De har gjort en jättefin grav till honom som även vi ser från vår tomt. Jag tittar på den och tänker på Aslan, goaste katten.


Valborg gjorde vi inte så mycket valborgs-grejer. Vi åkte och köpte lite blommor som vi planterade - bra att det var frost i natt och kallt och ruggigt idag... Det har ju varit så fint väder över påsk och i förra veckan, en nu helt plötsligt slår det om och blir jättekallt... Mats köpte också en sån där rolig ogräs-plockare som man kan se på tv. Så nu ryker alla maskrosor, gräsmattan blev full med hål för vi har nog mest haft maskrosor som fyllt ut det gröna. Vi trotsade dock vädret och grillade, men vi åt inne.


Igår gick vi inga tåg, vi var hemma och eldade i brasan - det finns ingen värme som den från eld! Jag läste och Mats kollade film, kan det bli bättre?!


Vet inte om vi har gjort så mycket mer, minns inte det i såna fall... Hoppas ni haft en trevlig Valborg!


Kram, ThereseAv Therese Bergsmo - 27 april 2011 09:46

Ja, nu kommer den fantastiska dagen då både teknik och ork samarbetar och bilder kommer in i bloggen. Jag är ledsen att det tagit tid, jag vågar inte lova bättring men det vore ju kul för oss alla om jag kunde uppdatera bilderna lite oftare än nu... Den här omgången får ni med snö-bilder blandat med nästan-sommar bilder.


Håll tillgodo!


 

En trött Leia, som bäddat ner sig i min säng, efter en hel dag på Bjurö.


 

Här ser ni vår stuga med paviljongen på plats samt grillen som vi tog hem från Bjurö. Grillen står till vänster och paviljongen till höger. Vi har även satt upp en "snygg" gardin för att inte få kvälls-solen i ögonen...


 

Leia är lite cool med kepsMen det är inte särskilt frivilligt som ni ser...

   

Grillen!

Grill-yta till vänster, stek-bord i mitten och till höger kan man koka potatisen :-) 

Grill och paviljong från annan vinkel


 

Snygg paviljong när vi hade fått upp den!


 

Här bygger vi och bägge djuren ligger och tittar på...


 

Leia får Alfons-glass, det är en vaniljpinne


 

"Matte, jag lovar, jag har inte ätit upp katten!"

Här har jag kört med Furminator på katten - det är nog bra bo-material till fåglarna...Innan Furminatorn, Simba grusar till sig. Förmodligen kliar den gamla pälsen. Jag är i alla fall tacksam för att att inte bli pälsbeklädd i hela ansiktet när man gosar med honom...


   


Den här underbara blomman fick vi av våra kära granne. Självklart fick Leia en boll också.

Vi hade varit inne hos deras katt, som är sjuk, och matat honom när de var borta. Leia var med som mat-konkurrent och han glufsade i sig maten.


 

En super-smart grej man kan köpa Designtorget. Den heter Pluring och är rund. Man trycker bara in trasan med fingret så hänger den där och torkar sen. Jag tycker det är så äckligt med trasan hängande på kranen, så det här är toppen!


 

Coola Simba hos veterinären. Han hittade en låda att lägga sig i...


 

Bara ett bevis på att vi har blåsippor även här i Skokloster. Dock kommer blåsippe-bilderna före tussilagon i och med att alla bilder kommer tvärtom :s


 

Leia är med husse på inventering. Vi var tvungna att märka upp henne i och med att hon helst ligger på rygg och larvar jämnt..."Matte, vet ni inte vad som är upp och ner?"

   

Simba myser ute första gången utan snö.


 

Tussilago!

Trodde ett tag att jag hade sett fel, för det var på andra sidan om ett dike och jag ville inte hoppa över. Zoomade så mycket det gick, men misstänkte att det var gult skräp. Nästa dag fick jag Mats att hoppa över och kolla om det var tussilago...


 

Ser ut som katten har svimmat av syre-brist. Nosen är intryckt i hörnet av fåtöljen...


 

Tydligen jätteskönt att sova så!


 

Påfyllning av pinnar, 100 st!


 

Leia med en badboll hon hittade på promenaden. Vet inte om det var någon som förhastade sig i vintras och drog igång poolen, men Leia var överlycklig med sin boll!


 

Inte så hållbar bara för rottis-tänder....Bus!Ännu mera bus

   

Så stolt över bollen!


 

"Bäddat" ner sig i tjejernas säng


 

Det syns inte, men Leia åker kana på ryggen nerför en backe. Självklart med en vante i mun!Underbar tulpan


 

Det var inte så super-smart att dra igång vindrute-torkaren med bildörren öppen...Här försöker Simba komma in, det var lite kallt ute och han är ju fet (eller hur Inkan?) så han motioneras genom att han får försöka ta sig in själv...


 

Gos-nosen som ofta sover med tungan lite ute...


 

Den ouppfostrade hunden står på bordet och äter ost-krokar...


 

"Va? Får jag äta här? Får jag överhuvudtaget sitta på bordet?"

Kan säga att det var problem att få upp henne på bordet, hon vet så väl att hon inte får vara där. Och framför allt inte ta något från bordet, men nu har vi lärt en gammal hund att göra tvärtom ;-)


 

"Matte, säg varsegod!"


"Husse, du då?"
Det var lite bilder från de senaste 2 månaderna...


Idag har förresten Simba varit riktigt vaktig. I morse släppte Mats ut honom som vanligt på altanen. Sedan hör vi hur det smäller till där ute. Då är det vår kära räv som har gått fram till altanen och kikar in, Simba blir förbannad och flyger på staketet så det tjongla om det. Han är inte den som bangar för räven inte... Det är nog 3:e gången han jagat iväg räven.


Sen när jag släppte ut honom nu på fm så var det en liten fågel där inne som hämtade Simba-hår. Simba kvittrar och smyger framåt, men fågeln var snabbare. Jag fattar bara inte hur de tar sig igenom de pytte-små hålen i nätet, men det gör de!Kram, Therese 


Av Therese Bergsmo - 26 april 2011 14:51

Ja, så har vi varit lång-lediga. En riktigt härlig helg med massa sol och varmt väder! Fullkomligt underbart att vara ute.


Vi började med åka till Häggvik i torsdags för att köpa en paviljong och sälja ett dvd-system. Vi hade systemet ute på blocket och en kille skulle dyka upp och hämta det. Vi fick vänta och vänta och vänta. Men vi hade väldigt roligt under tiden som vi satt utanför Jula på parkeringen...


Först kommer en snubbe och hans son ut från Jula, de har köpt nya torkar-blad till bilen. Det här var inte lätt att montera vill jag lova. Det var div verktyg inblandat och till slut fällde de upp motorhuven - som om det skulle hjälpa... Ja, jag vet, jag har också en gång i min bil-ungdom haft problem att sätta dit nya torkar-blad, men det berodde på att jag inte fick bort de gamla för de hade rostat fast :o


Sedan kommer en annan snubbe ut från Jysk och har inhandlat balkong-möbler: två stolar och ett bord. Problemet var väl bara att han hade inte kombi och stolarna var inte nedmonterade om man säger så. Han provar bakluckan, men det såg till och med vi från 50 m avstånd att det skulle aldrig gå. Då ska han fälla sätet för att få in dem (hallå, du har fortfarande problem med höjden på bakluckan...). Han klättrar in i sin bmw och fäller sätet. Han har nämligen bara en 2-dörrars bil, den ska väl vara snygg men inte så praktisk... Med fällt säte försöker han återigen att få in stolarna där bak. Ger upp och försöker få in dem i baksätet. Men där tog det tvärstop i och med att det inte går att fälla framsätets ryggstöd allt för mycket. Under tiden som han fixar allt det här rullar hans vagn iväg och står mitt i vägen för alla. Gissa om vi skrattade när han bökade och fixade, fick leta efter förrymd vagn och till slut släpa med sig stolarna tillbaka in på Jysk.


Mer roligt hade vi inte på den parkeringen.


Sen åkte vi hem och började montera paviljong. Våra djur var naturligtvis inblandade och vi fick vara glada så länge inte Simba fick för sig att klättra i den... Vi fick ihop den efter typ 100 skruvar och muttrar. Då får jag för mig att den går upp på altanen. Det tror inte Mats, men jag är envis och vill prova. Vi mäter med ett snöre (mått-band och sånt är för proffs, vi är bara glada amatörer!). Troligtvis går den in, men Mats är fortfarande tveksam. Jag fixar bär-hjälp av grannen och vi får upp den (visserligen var vi tvungna att montera isär den lite först). Se, den passade precis och sitter fast under hängrännorna! Så vi riskerar inte att den flyger iväg heller. Bra ögon-mått, va?!


Vi gjorde fint i paviljongen och njöt sedan en kväll under taket i kvälls-solen.


På fredagen delade Mats upp all ved vi var och hämtade för några helger sedan, sen var det bara att klyva. Men det är ur-kul så det gör jag gärna!


Någon som behöver lite träd fällda? Vi har märkt att vi behöver MASSA ved till vintern!


Lördagen tog vi en tripp till Bjurö, hälsade på Mats päron och hämtade hem en gasol-grill vi varit del-ägare i. De ska sälja sommar-stället så vi tyckte grillen gjorde sig bättre på vår veranda.


Även här har jag ett otroligt ögon-mått och säger att vi inte behöver montera ner schabraket, den går in i bakluckan på bilen. Mycket riktigt, den gick in! Men vi fick sitta med Leia i fram hela vägen fram. Hon låg/halvsatt/krånglade och stånkade på golvet vid mina fötter...


På söndagen kom min kära mamma på besök. Vi fikade i paviljongen och det var väldigt mysigt!


Igår försökte vi ta det lite lugnt så ledigheten gör oss mer utvilade än tvärtom...


Jo, igår var jag fågel-räddare också! Kvällskissning med Leia, hon går mot baksidan av lill-stugan. Jag kollar vad det är och ser ett jäkla flaxande, tänker att det är några fåglar som håller på och parar sig och säger till Leia att de vill ha lite privat-liv! Tittar närmare och ser då att fågeln sitter fast i en tuss med hår (som jag slängt ut för jag trodde det skulle vara bra som bo-material, det är det uppenbarligen inte!). Den har hår runt huvudet och en tass (men det heter det ju inte på fågel, kommer inte på ordet nu...). Jag får tag på den lilla runt vingarna och håller handen kupad så den inte ska göra sig mer illa, som tack biter den mig i tummen. Jag trasslar loss den lilla blåmesen och går och visar Mats, som ju inte är så förtjust i flax. Men han måste ju får se den söta lilla fågeln. Sedan släppte jag den och gick in och slängde håret och spritade händerna - ingen fågel-influensa här inte!


Hoppas ni också haft en härlig Påsk!


Kram, Therese


PS Jag höll ju på att glömma! Simba har blivit morfar, 4 små gryn har sett dagens ljus hemma hos Erica och Simbas dotter Tussilago. Stort Grattis till er! Simba ser fram emot att vara barnvakt och lära dem alla huligan-knep han kan!

Av Therese Bergsmo - 18 april 2011 10:16

... tror inte alls att hon tycker att jag är dålig på att lägga ut bilder, det måste vara att hon är så otroligt engagerad i vår familj som gör att hon skapat en egen kategori i sin blogg


Simba hos Inkan


Ja, gå in där och läs om våra senaste aktiviteter... Hon har bättre koll än vi verkar det som!


Helgen gick i Madde-tecken. Vi hade mysigt tillsammans, slängde skräp och köpte en fåtölj... Alltså, kan man ha roligare? Vi fyllde ett helt släp med massa skräp och åkte till soptippen (tillsammans med resten av Håbo Kommun), där var det allmänt kaos och vi lyckades ta oss helskinnade hem utan vare sig fripassagerare eller glömt skräp på släpet.


På IKEA gick vi in bakvägen och smet snabbt ut genom snabb-kassan med fåtöljen. När man bor på landet blir man lite störd av att åka till såna här ställen med mycket folk - man blir liksom helt förvirrade och står som en fågelholk med öppen mun och funderar på varför folk ser ut/gör som de gör... Nej, tacka vet jag mina rådjur och fåglarna här ute - de vet man hur de ser ut och vad de gör.


Tack Inkan för att du uppdaterar vårt liv så flitigt i din blogg.Kram

Av Therese Bergsmo - 15 april 2011 08:46

Mats skiner som en sol när han kommer hem med Volvon igår, backar in i garaget som har automatisk dörr-öppnare (jag) och kliver ur. Han börjar blåsa på bilen - den har blivit dammig! Kanske inte var volvo-väder ändå? Skulle väntat tills de sopat alla gator från grus först?


På promenaden kommer Mats på det; han ska köpa en dammvippa till bilen så han kan damma av den när han kommer hem....


Idag står volvon tryggt i garaget och väntar på bättre dagar!


Ja, vad gör vi annars? Leia och jag har strosat runt i trädgården mest hela dagen igår. Förundras över massa blommor som kommer upp där man minst anar det. Vi bodde ju inte här i april förra året, så alla krokusar och sånt har vi inte sett!


Simba sitter som vanligt på snöret, han jagar småflugor och sover i skuggan. Men så får han helt plötsligt något tok-ryck, tar sats från ena änden av snöret till den andra (det blir ju sisådär 15-20 meter han springer, rena maraton för honom!) och sen upp i en björk. Jag stod som förstenad och undrade hur långt han skulle klättra uppåt... han kom ca 2-3 meter. Sedan hasade han neråt, lite förundrad över hur högt det var, och kastade sig ner sista biten. Men han överlevde och verkade inte ta någon skada, möjligtvis självförtroendet lite grann men det gör inget när det gäller trädklättring anser jag! Vill hellre ha honom på marken...


Ha en super-härlig helg! Vi ska mysa med Mats dotter, Madde  


Kram kram

Av Therese Bergsmo - 14 april 2011 15:20

Mycket att berätta om nu... För det första så är det Volvo-väder idag, vad det innebär? Jo, att Mats finåker Volvon till jobbet - den står inte alltid i garaget och är snygg, den får ta sig en tur ibland. Men!! Förutsättningen är att det är väder för det... Soligt, absolut inte regnat på några dagar och inget regn i sikte under dagen. Den kan bli smutslig av ler-stänk om det regnat *retas med Mats*


Sen har vi en sensation här i Erikssund, det finns säl. I alla fall om man tror Mats en tidig fredagmorgon på väg till veterinären... Vi var ju hos vet i Uppsala förra veckan, åkte genom Erikssund (som är ett litet sund av Mälaren som går från Sigtuna upp mot Uppsala), där strömmar det lite så här års för det är nog högt vatten på något stället. Men åter till sälen, Mats hävdar bestämt att det var en säl där. Jag hävdar att sälar inte finns i Mälaren (men jag kan ju ha fel, är ju liksom inte säl-forskare på nåt sätt...), dessutom hur hade den tagit sig dit? Hade den hållit andan från Sigtuna under isen (som faktiskt låg jämntjock). Ja, jag vet inte, men säl verkar inte troligt om man säger så... Då sa Mats att det ev. kan ha varit en delfin. Yeah, right. Undra vad han tagit för roliga piller den morgonen?! Snattat mina psyk-tabletter, men jag har då inte fått några hallucinationer (men det kanske är för att jag behöver dem - inte Mats...). Tror vi låter den saken vara outredd tills vidare!


Vad roar vi oss annars med nu när solen skiner så fint? Jo, vi kämpar med att få bort allt grus från gräsmattan. Någon! har kastat ut massa grus tillsammans med snön i vinter. (Jag har själv satt mig högst upp på misstänkt-listan eftersom jag varit lite lat i snöröjningen och inte direkt kollat efter grus...) Men det verkar som att någon! har kämpat med att grusbefria gångarna och anlägga gräsmattan istället...


Följden av grus-borttagandet var att soptunnan hamnade tillbaka där den står när det inte är 2 meter snövall; vid grinden. Men det var inte jag som flyttade på den, så i morse var det nära att jag ringde polisen och anmälde en stulen soptunna - fullproppad med sopor dessutom! Jag står dumt vid garaget och tittar snopet på stället den stått på sedan i oktober när vi fick snö. Ingen soptunna! Mysteriet var inte långvarigt i och med att jag höjde blicken mot grinden och såg den där istället.


Så, vad pysslar ni med såna här fina dagar?


Kram, Therese som förmodligen fått liiite för mycket sol i nyllet idag -stop-lyse på Grönsångarvägen!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ bergsmo.se med Blogkeen
Följ bergsmo.se med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se