Senaste inläggen

Av Therese Bergsmo - 12 april 2011 08:47

Ja, den nya diskmaskinen ställer verkligen till med problem. Den är för stor... Vi fyller den och fyller och fyller, sedan har vi inga glas eller bestik kvar. Tallrikar blir lite vad som finns, djupa fast man vill ha platta små när man vill ha stora osv. Så det här är verkligen ett problem, vi har inte ännu bestämt oss för hur vi ska tackla det; köpa nya tallrikar, glas och bestik (vilket ju är jättekul!) eller köra den halvfull? Ja, ni förstår ju att vi har stora problem i den här familjen!


Sen har Mats och Simba fått en ny morgon-vana. Förut har det ju alltid varit så att Simba sitter utanför sovrumsdörren när Mats går upp, rusar in i badrummet och ska gosa när Mats är där. Men nu svänger han höger istället för vänster när Mats kommer ut ur sovrummet - fortfarande vilt gapandes. Han springer nämligen till altanen och ska sitta ute! Japp, så han är mer ute-katt (fast in-nätad eller i snöre) än innekatt nuförtiden!


På dagarna är han ute i trädgården och käkar div småkryp och gräs... Grannen hade oerhört gott gräs som han smakade på igår, gräset är grönare på andra sidan (i alla fall i deras land som får mer sol och mindre blött än vår gräsmatta). Annars tillbringar han dagarna med att få fart på matte när han trasslat in sig i div onödiga saker; altanen, bord, stolar, äppelträd, syrenen, bilen osv...


Han är också en hejare på att hålla koll, sitter uppe på sitt berg och kollar på alla som går förbi. Kommer det en hund så går han så nära han kan (snöret tar slut innan staketet av förklarliga skäl) och mjauar och vill umgås, inte alla hundar som vill det men Simba försöker enträget...


Kram, Therese

ANNONS
Av Therese Bergsmo - 11 april 2011 09:16

I lördags gick vi upp tidigit och åkte mot Norrtälje. Där var det någon som Mats kände som hade lite träd som de ville bli av med, och med tanke på hur mycket vi eldar så behövs det! Så vi stod i stormen och delade upp träd som vi körde hem till Skokloster i släp. Det var riktigt blåsigt och att köra släp i blåst är inte kul...


Vi var nog också inte helt lagliga som hade olika däck på släp/bil. Sommardäck på släpet och vinterdäck på bilen... Det får man tydligen inte ha! Men vi smög så sakta fram på småvägar så vi slapp hitta farbror polisen.  Vi råkade nog också lasta släpet liiiite för tungt så det hade nog inte heller varit så ok. Men det var ingen som såg, så det har aldrig hänt!


Lördagen fortsatte med att jag försökte backa ner släpet på tomten, var trött som en gnu och försökte då ramma hela grindstolpen och staketet - Mats hann stoppa mig så vi lastade av och drog släpet rätt för hand! Annars är jag en klippa på att backa släp, men hjärncellerna hade nog gått och lagt sig...


Åkte till Bålsta med Alexandra för att lämna tillbaka släpet. Hon fick köra! Här ska det härdas i tid... Hon hävdade lite lamt att man inte får köra släp när man har prövo-tid sedan att man inte får köra släp på hennes körkort osv. Men det var ren och skär bullshit så mamsen tvingade henne att köra dit med släpet samt försöka backa in på Statoil på parkeringen. Varpå vi retade upp minst 4 bilägare som inte kunde ta sig förbi. Jag sa något lämpligt till en av dem som uttryckte sig plumt!


Lördagkvällen var väl i trötthetens tecken...


Söndagen var super-fin, vi var ute mest hela dagen. Båda djuren också! Simba älskar att vara ute på snöret nu när det är vår, han myser runt och smyger både på fåglar och förvirrade blad. Sedan däckar han i solen och sover som en gris. Han har också gjort sin första intrassling i altanen - duktig kisse.


Leia älskar också det här livet, hon ligger på gräsmattan och vädrar i luften, busar med någon leksak eller ligger utslagen på sidan och sover.


Mats städade Simbas altan och gjorde den jättefin, nu kan vi komma ut där och sitta där. Vi fick även ut ute-möblerna på framsidan, så nu finns det hopp om sommar! Grannarna tycker nog vi är liiite tidiga.


En stor nackdel, eller hur man nu ska uttrycka det, är att Simba inte vill vara inne alls längre. Han ligger ute på sin veranda, i en igloo och sover. Igår kväll fick Mats till slut bära in hela igloon och katten för att han skulle komma in. I morse vid halv sex släppte Mats ut honom, sa till mig att katten är ute. Jag tänkte att jag hör honom om han vill in - han har sån ljuv stämma när han blir irri... Men jag har inte hört ett knäpp, så när jag gick upp så släppte jag in honom. Han kastade i sig några munnar mat och stod sedan och tiggde om att få gå ut igen, så nu sover han vidare i igloon där ute. Kattlucka kanske vore något?!


Ha en riktigt trevlig vecka allihopa, jag hoppas på vår-väder och däckbyte...


Kram, Therese

ANNONS
Av Therese Bergsmo - 8 april 2011 13:00

Nu låter rubriken mycket värre än det var!


I morse gick Mats och jag upp tidigt, ja djuren också så klart till Simbas glädje och Leias förtret... Vi hade tid i Uppsala, Ultuna, kl 08. Det var bara vaccinering på schemat och koll av en liten, liten knöl Leia har på sidan.


Det är så skönt att ha med dessa två djur till vet, de är helt avslappnade och trevliga! Vi satt först i väntrumet, som ju är mer som en stor sal. Vi var först på plats, men snart dök det upp en dam med en liten katt-tjej som skulle kastreras. Hon var nog nervös, matten alltså, för hon babbla och babbla med oss medans Simba höll hov för hennes hona.


Sen kom det 2 vet. studenter som skulle klämma och känna först och det får de så gärna göra! Leia upp på bordet först, kollas över allt; ögon, öron, tänder, hals, div körtlar på hals och var de mer sitter. Sen kände hon faktiskt igenom hela ryggen också och magen. Leia är så snäll och finner sig bara. Tempade gjorde de också. Inga konstigheter.


Enda problemet vid Leias undersökning var att Simba inte tyckte att han fick så mycket uppmärksamhet så han hoppade också upp på bordet och strök sig under Leias mage och mot vet. stud. Han kollade allt som gick att kolla i rummet och det var så bra för det var fönster nertill på dörren också så han kunde sitta där och spana på alla som gick förbi. Om det var någon som såg intressant ut så meddelade han att han fanns! Mjauuuuu


Sen var det så Simbas tur att undersökas. Han finner sig ju också i allt. Gosade och var riktigt trevlig katt. Hon skulle lyssna på hjärta och lungor men fick ge upp; han spann så hon hörde bara motorn...


Simba var väl inte lika förtjust i att kolla tempen, då satte han tänderna runt min hand och höll i. Inte bet hårt, utan mera höll...


Sen kom vet och de visade samma trevliga sida igen. Hon fick klämma och känna, titta och pussas (med Leia!). Simba fick sin spruta medans Leia fick bara droppar i snoken mot kennelhosta - smidigt!


Nu har vi också färska vikter;


Leia 36,3 kg (ideal-vikt för henne så vi anpassar mat/motion perfekt!)

Simba 5,5 kg (trodde han vägde mer...)


Det om vår dag, nu blir det vila resten av dagen. Djuren är trött och samma med undertecknad.


Trevli helg allihopa!!


Kram, Therese


Av Therese Bergsmo - 6 april 2011 08:47

Igår hjälpte jag grannen, Greta, att sätta in nya glas i deras växthus. Vintern hade tagit sisådär 7 glas och vi hjälptes åt att få dit de nya. Det var lite byngligt att få till ensam. Leia var så klart också med och hejjade på på sitt sätt, Simba fick ligga inne och sova.


Men nu ska jag berätta om vad vi använde för verktyg, vi var väldigt påhittiga och hade många nya idéer runt det här med att sätta upp glas och lägga silicon.


Först hade vi sån där ogräs-rensare, den som ser ut som en pinne med ett litet V nere som väl ska dra upp ogräs med rötterna, men den funkade bra som mossa-rensare där de nya glasen skulle sitta. Sedan fick den även assistera när vi skulle ha dit stål-mojängen som håller hela glasen på plats. Här hade vi lite oro för både glas och våra naglar... Sedan hittade jag en rostig kniv som faktiskt var ännu bättre än ogräs-rensaren!


På nästa växthus så hade liksom blivit varma i kläderna och var väldigt kreativa. Där kom först en spackel-spade fram, den hjälpte oss att få bort siliconet som satt från förra glaset. Men det var inte optimal och lite klumpig kanske så jag försökte mig på en sekatör, men där tog det hel-stopp (rekommenderas inte vid silikon-borttagning!). Till slut hade vi både en slö kniv och en vass kniv (vet inte var den rostiga tog vägen, men den var inte i närheten...). Då fick vi loss all silikon och Greta la fina silikon-ränder (vi funderade ett tag på att öppna firma som silikonar kök och badrum, men inte något mer...). För att få glas-skivorna på plats skulle de in under den övre glasskivan och i brist på längd och stege så kom sopkvastens kvast väl till användning; Greta lyfte och jag sköt in.


Vi sa efteråt att vi var väldigt duktiga och hade gjort det mycket fint - så nöjda!! Tyvärr är det ett glas kvar, som glasmästaren glömde leverera, och det sitter högt högt upp. Jag är osäker på om kvast-skaftet räcker där... Men vi lär göra försök när glaset anlänt!


Så nu vet ni vad vi kvinnor använder för verktyg. Själv brukar jag skruva med tumm-nageln, går inte det så gör jag över till en köks-kniv för att till slut ge upp och gå och leta rätt på en skruvmejsel...


kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 5 april 2011 07:50

Idag är Simba billig! Han har stampat hela morgonen, sedan Mats åkte vid 5.30 Vid 6.30 gav jag upp och gick upp. Slängde ut Simba på altan *grrr* Där kan han sitta och kolla på sina fåglar och stampa hur mycket han vill! Märks det att jag är less på han?


Det började egentligen redan igår kväll. Mats var med kunder på fotboll, jag gick och la mig men stängde inte dörren så Simba var trevlig katt och kom in och spann och gosade när jag läste. Han somnade på min arm och dregglade lite. Så go och trevlig! Sedan släckte jag lyset och det var som fan flög i honom. Han började stampa runt i sovrummet (jag vet att han kan gå utan att stampa för det hade jag hört när han var trevlig katt!), sedan flög han upp i sovrumsfönstret - försökte ta sig ut till mörkret och altanen. Han petade hela tiden på fönsterhaken som skramlade förtjusande. Sedan stampa lite till, mjaua, skaramla osv. Det tog tid innan jag somnade kan jag säga och Mats kom hem sent... Sen fortsätter katt-fan i morse! Nu är jag helt slut efter för lite sömn.


Leia och jag hade tjej-kväll igår, men jag vet inte om det blev så lyckat... Dottern och jag brukar ha det när Mats är på någon aktivitet. Vi snackar och spa'ar ev. Tänkte att om jag stängde ut Simba på altanen så kunde ju Leia och jag ha tjej-kväll, men hon uppskattade inte riktigt inpackningarna och somnade när jag hade tjej-snack. Otacksam!


Ha det gott!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 31 mars 2011 17:20

I morse, när jag fyllde på kattens kulor (torrisarna) så ser jag att han har sällskap vid maten. Det bor en spindel där i hörnet... Den har gjort ett fint bo och jag kan tänka mig att den även delar lite av Simbas mat när vi inte tittar på. Simba är nämligen ingen katt med stil när han äter - han tuggar förmodligen med öppen mun och får små-bitar precis överallt runt sin skål. Så spindeln har säkerligen en och annan kattmat-smula att mumsa på. Misstänker även att småflugor dras till de här smulorna och sedan blir spindel-mat, men vi är inte knussliga! Vi delar gärna med oss till hus-spindeln!


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 27 mars 2011 11:10

Idag är det ett år sedan vi såg vårt hus för första gången. Vi hade fått adressen och åkte förbi utanför och kikade på det från bilen. Vi vågade inte gå in på tomten och klampa runt, huset var inte ute till försäljning på vanligt vis utan vi hade fått tips från mäklaren.


Så vi tog bilen hit till Skokloster, åkte in på vår gata och såg huset. Rött timmer (liggande) och vi blev kära. Vi sa att det spelar nästan ingen roll hur det ser ut inne för vi vill ha det! Sen såg vi det inne någon vecka senare och var mer fast.. Sen kom besiktningen som visade att huset var i bra skick så då slog vi till.


Vi har aldrig ångrat att vi köpte det här huset. Det är underbart och precis som vi vill ha det. Vi bor kanon här och trivs, det här är det bästa vi gjort!!!Kram från ett blåsigt men soligt Skokloster

Av Therese Bergsmo - 24 mars 2011 13:34

Det låter mer komplicerat än det var; vi åkte till Driven på Max och fick med oss hamburgare som vi åt i bilen     Då slipper man folk och kan sitta ostört i bilen och prata!


Mats hängde med också, det var jättekul. Vi, både Mats & jag, längtar så efter Alexandra. Men får man bara några minuter, som idag, så klarar man sig ett tag till. De har sjukt mycket i skolan, det är prov, det är juridik-SM (där de gått till final!!), det är student-skivor och annat hyss som hör studenten till.


Jag unnar henne så att hon får den här tiden, bara hon inte sliter ut sig!! Men det såg lugnt ut när jag tittade på henne - hon har nog kommit in i andra andningen så att säga...


Leia var så klart med också! Hon och husse satt i baksätet och delade hamburgare och morötter  


Annars har vi storm här, eller vad det är. Det blåser i alla fall kraftigt och igår kväll regnade det. Jag hade hoppats att lite mer av snön hade försvunnit -  men icke. Jag fick åka genom Sumpan idag för att se årets första krokus. Där fanns nästan ingen snö alls, är så avis. Men jag vet ju att vi har lite kallare och snöigare vintrar, men även varmare och mer soliga somrar här ute på halvön! Så jag klagar verkligen inte!!!


Ha det gott!

Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ bergsmo.se med Blogkeen
Följ bergsmo.se med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se