Alla inlägg under augusti 2008

Av Therese Bergsmo - 29 augusti 2008 00:00

Igår fick vi ett samtal från Bagarmossen om att de behövde blod. Leia kallades in och hon var som vanligt jätteduktig när hon lämnade blod! Det är andra gången vi blir inkallade till blodgivning för att de har brist eller att en hund behöver blod akut. Det känns så bra att kunna hjälpa till då! Jag skulle ju så klart vilja att någon lämnade blod om min hund hade behov av det!


Vi åkte dit i racer-forden, det är en Escort från -88 och går som ett spjut. Det är superkul att köra den! Redan på parkeringen tjuter Leia rakt ut, hon vet var vi är. Men vi behövde rasta, eller Leia behövde Sk-ta för vi hann inte hemma innan vi åkte, så upp i skogen mitt emot. Skönt med en hund som gör det på kommando :D Sen på med koppel och försöka styra in den bångstyriga lilla rackaren i väntrummet. Jag avskyr när Leia drar i kopplet, men när hon gör det på Bagis så är det helt ok. Jag vill att hon ska tycka att det är kul och att hon får utlopp för all sin glädje. Och det får hon ju, hon sitter i väntrummet och skriker rakt ut! Sköterskor med blåa rockar är hon överlycklig i att se, det kan ju vara hennes tur! Däremot sköterskor i gröna rockar var inte intressant, vilket får mig att tro ännu mer att hundar har färgseende. Men till slut kom Lind, Leias sköterska, hon fick frikadeller och de stack i benet. Kollade blodet och sen tappade vi henne. Hon är så söt när hon ligger på bordet, hon vet att hon ska vara stilla, hon ligger nästan och blundar och jag klappar hennes nos, huvud och öron hela tiden, plus att jag passar på att ha puss-stund när hon ändå ligger helt stilla ;-)


Det var snabbt över och vi fick gå ut och välja leksak, Leia hittade en jätteful kalkon som var som ett mjukis-djur som hon sedan dess har släpat runt överallt här i lägenheten...


Det är underbart att ha en hund som kan hjälpa till på det här sättet!!

Ha det gott allihopa, i em ska jag till tandläkaren och försöka mig på nåt med den jäkla, onda visdomstanden igen - hoppas jag får en annan tid och kan sövas och de drar ut den... Vi får väl se vad de säger.


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 26 augusti 2008 00:00

Vi brukar gå promenader med våra djur, både Leia och Simba följer med runt sjön eller upp i Ursvik. Simba tycker det här är helt naturligt, även om MÅNGA människor tittar skeptiskt på oss, för Simba anser att han är hund - stor som en Rottweiler och minst lika tuff!


I helgen gick vi upp till Ursvik, det är väl en transportsträcka på ca 1 km och sen gick vi nån km upp i skogen och Leia spårade efter husse, Simba tog en välbehövlig vila bland blåbärsrisen, sen knatade vi hem igen. Visst får jag bära honom ibland när det är så här långa sträckor, men han går mest själv och är jätteduktig! Han har flex-koppel, det förra var 3 m och för kort för en nyfiken Ragdoll som älskar att springa, så nu har vi ett på 5 m och det är mer lagom för honom. Han får spring-fnatt ibland och har han då tur så kan han få springa 10 m ;-)


I går gick vi som vanligt en promenad, över en bäck - men då fick jag bära honom *fniss*, sen hem på gården. Väl hemma möter vi en liten rackare till hund, ca 1 kg, söt som få, ni vet nån sån där liten dammvippa som låter mycket?! Denna hund brukar skälla ut oss (mig och Leia då), men idag blev han nog helt ställd för Leia gick bara förbi, sen kommer en katt (som är större än hunden...) och som dessutom bara går rakt fram till hunden och spänner ögonen i honom och meddelar "det här är min gård, och jag går här med min syrra, så passa dig!"


Man riktigt såg självförtroendet hos honom, stackars hund!


Jo, Simba har nog blivit lite kär också... Det är en grannkatt som bor i vår port, hon går ute ibland här på gården - jättesnäll och go när man träffar henne. Nu har hon upptäckt att Simba sitter på balkongen innanför kompostgaller och snosar efter henne. Vem måste då lägga sig ner på asfalten under vår balkong? Simba håller långa serenader för henne, hon bara ligger och retas.


Jag hoppas att allt ser bra ut på torsdag när vi ska kolla hjärta och sånt på honom så han får åka och träffa sin fina date Kira. Kolla på Anna´s sida;


http://hem.bredband.net/b309696/


Han är med på bild (visserligen en bebisbild, Simba skäms, men han är fin tycker vi ) tillsammans med Kira lite längre ner! Åh, vad det ska bli spännande att se hur det går! Han kanske inte alls förstår det här med katter, han är ju ändå hund :s


Ha det gott allihopa i höstmörkret, visst är det mysigt att man kan börja tända lite ljus på kvällarna och "kura skyming"?


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 25 augusti 2008 09:12

Vi har haft semester, därför har jag inte skrivit något. Vi hade ingen dator på landet och skönt var det, man måste ju vila någon gång ;-)


Vad har vi gjort på semestern då? Jo, vi var två veckor på Bjurö till att börja med. Första veckan var Stefan (Alexandras kille) med, vi myste allihopa i regn och blåst. På tisdag morgon var vi uppe kl 05 allihopa och försökte förtöja båten i stormen. Det blåste och regnade som bara den, har aldrig sett så mycket blåst på Bjurö förrut! Bojen slet sig under natten och Mats var orolig och gick upp och kollade till den tidigt på morgonen, kallade in resten av styrkan (Alexandra, Stefan och mig) så vi fick försöka hjälpas åt att sätta fast båten igen. Gick dåligt, men till slut (när blåsten lugnat ner sig mitt på dan) så la vi båten längs med bryggan och satte fast den... Dagen efter försökte vi dra bojen rätt, men bojstenen var för lätt så bojen flyttade hela tiden på sig. Vi fick förtöja på grannens plats och vänta på att Ove kom ut på fredagen så vi fick byta bojsten och dra den rätt. Vi hade en trevlig helg med Monica och Ove, käkade lite kräftor och myste.


Vecka nr 2 var Madeleine med oss på landet, det var supermysigt att hon kom upp!! Vi hämtade henne på Centralen på söndagen och spenderade söndag-torsdag kväll på Bjurö. Vi spelade bland annat kubb, barn mot vuxna... Gissa vilka som vann?! :D Ungarna fick diska den kvällen. På fredag till lördag var Madelein hos farmor Monica och på lördagen tog hon bussen hem igen. Vi längtar så efter att hon kommer nästa gång!!


På söndagen var vi på bio; Mamma Mia, kan jag varmt rekommendera! På måndagen var vi till min mormor och lämnade Simba först och sen till Monica och Ove och lämnade Leia. Vi åkte nämligen på kryssning på måndag-tisdag, Silja Galaxy - kan jag verkligen inte rekommendera!


Onsdagen var sista sem.dag, sen var det jobb och skola som gällde! Alexandra börjar gymnasiet, lite nervöst till att börja med tror jag, men hon är en sån fin och social tjej så det gick galant!! Nu springer hon till skolan och tycker att det är skoj. Det är också härligt för henne att ha ca 15 min promenade till skolan istället för en massa kommunala medel i minst 45 min i vardera riktningen som hon har levt med i många år nu...


Hur har då våra djur haft det? Jo, Leia storm-trivs på landet, hon älskar att vara där. Hon är ute så mycket det går, springer lös hela tiden och bara njuter av friheten. Simba sitter i band, vi band honom på lagom avstånd till matskålen och toalådan (han är ju ändå raskatt, så att gå på toa ute i naturen är inget för honom!). Han har kollat in fåglar och jagat humlor och flugor. Sista dagen fångade han husmusen, han höll på bra länge runt en sten, hoppade på bägge sidor om den och fick till slut tag på den samt dödade den. Det finns en liten jägare även i honom... Han lärde sig också att kissa ute till slut, vi gick promenad och det tryckte väl på så han slängde sig ner i gräset och pinkade - duktig kisse :D


Sen var de ju på semester från oss när vi var på kryssning. Leia hos Monica och Ove, där hon terrade dem bägge, men framför allt Ove, på natten med var hon skulle sova... Hon vill ju gärna sova i sängen, och hos dem sover hon utsträckt mellan dem, helt puttande på Ove så han får flytta ut på soffan. Nu har Ove lärt sig detta och bäddar på soffan redan innan Leia kommer, Leia sträcker då ut sig i Oves säng och snarkar och fiser. Men hon tycker ju att det blir ensamt utan Ove, så mitt i natten knölar hon ner sig brevid Ove i soffan... Ja, det är tur att det bara är någon natt i taget.


Simba var hos min mormor, jag var osäker på hur det skulle gå för jag har aldrig lämnat bort Simba ensam förrut, utan Leia alltså! Men han gick in i hennes lägenhet med svansen högt och utforskade varje vrå, käkade mat och gick på toan, sen somnade han på sin filt i fåtöljen. Då kände jag mig lugn och vi åkte därifrån. Sedan hade det gått jättebra, Simba hade charmat min mormor totalt, de hade verkligen haft trevligt tillsammans. Hon hade gosat och busat med honom mest hela tiden... Så när han kom hem var det för lite mys, vilket han påtalade ordentligt!


Själv har jag haft tandvärk hela semester, en visdomstand som behöver dras ut. Jag har ätit penicillin och skulle dra ut den rackaren i fredags, men trots att de 3-dubblade bedövningen så tog den inte, så vi fick avbryta utdragningen. Nu har de försökt att ta bort allt det dåliga, fylla i med medicin och en provisorisk lagning och hoppas att dra den om drygt en vecka...


Ha det gott allt folk, så hörs vi!

Kram, Therese


PS Bilder kommer senare :D

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards