Alla inlägg den 10 juni 2008

Av Therese Bergsmo - 10 juni 2008 09:00

Jösses, vad länge sen jag skrev... *skäms* Jag tappade lite sugen när inte hemsidan blev färdig någon gång, tiden drog iväg och de sista bilderna kom inte in. Men vår web-tjej har haft problem med ett modem, och hur lätt är det då att fixa hemsida??


Här har det hänt en hel del också, så tiden har knappt räckt till. Vi hade ju Madeleine uppe helgen för ca 2 veckor sedan. Vi var på Grönan på lördagen och hade allmänt mysigt med henne. Vi tycker alla att det är så trevligt när hon kommer upp och hoppas verkligen på att hon kan komma upp lite oftare nu framöver, förhoppningsvis kommer hon redan till helgen, men man vet inte för hon skulle ha kommit helgen som var, men det blev inställt :-(


Jag vill tacka Mamma för att hon ställde upp och var Leia-vakt medans vi var på Grönan.


Förrförra veckan satt jag mest på sjukhus... Mormor hade blödande magsår på måndagen den veckan och fick åka ambulans in till sjukhus. Hon tappade en massa blod och var allmänt ganska dålig. Men hon är en pigg och tapper gammal dam (88 år) så hon var snart på benen. Dock blev hon kvar på sjukhus några dagar extra för vi ville alla att hon skulle ha hemtjänst (nej, hon som är 88 har aldrig haft det, och sköterskorna gjorde stora ögon...) som hjälpte till lite med mat, handling och städning.


Förra helgen åkte vi till Bjurö, vi behövde alla ta det lite lugnt och vila upp oss, vilket vi gjorde, till slut. Först monterade vi en ny säng i lill-stugan till oss och det tog inte 50 minuter som det stod i instruktionen - närmare 3 timmar... Så hela fredagkvällen gick åt till det, vi behövde ju få sängen klar så vi hade nånstanns att sova ;-)  Men sen myste vi mest resten av helgen. Simba och Leia fullkomligt älskar att vara på ön. Simba går promenader med oss, lös, och följer oss som en hund. Grannarna trodde vi hade skaffat en ny liten vit hund, de kunde inte tänka sig att man gick med en katt på det där sättet.


Förra veckan var det också fullt upp, Alexandra hade slutshow med skolan på tisdagen och jag skulle hälsa på mormor och lämna mat till Alexandra som höll på och repade hela dagen. Men precis när jag var på väg ringer de från Bagarmossens Djursjukhus; en hund behöver akut få blod och de undrade om vi kunde komma. Självklart åkte vi dit och Leia lämnade blod. De var så tacksamma, för det var en hund som behövde opereras, men kunde inte bilda egna blodkroppar så nytt blod behövdes verkligen. De brukar använda personalens hundar i första hand, men den här hunden hade haft sånt stort blod-behov så personal-hundarna var redan "tömda". Sen fick vi åka till mormor och sedan vidare till Alexandra. Det var en toppen-show på kvällen och jag skrattade mig rakt igenom hela.


Sen hände det tråkigheter här på vår gård, en grannes hund dog plötsligt. Det är en granne till oss som har/hade två hundar, en hane på ca 5,5 år och en liten tik på snart 4 månader. Jag har hjälpt dem att klippa klorna på valpen, så vi har umgåtts en del. Hon ringer mig och bara gråter och berättar att deras hane hade gått bort i helgen som var... Han hade mått lite illa, kräkts, varit lite slö, men inte värre än annars när det är så varmt. På morgonen efter hade han kräkts mera och när hon kommer upp förstår hon att de måste till veterinären, men de hinner inte, hunden dör i armarna på henne. Gissa om jag grät... Så jag var en hel del med henne och försökte trösta.


Som ni alla förstår har det varit mer än fullt upp, man ska hinna med så här mycket extra förutom allt annat man ska göra... Så jag är innerligt trött nu och hoppas att livet lugnar ner sig lite så jag får komma ikapp mig själv.


Djuren hon oss mår bara bra, Leia älskar att vara på Bjurö, hon har badat och haft det toppen. Simba har varit med oss på både klipporna och bryggan, han har fått vatten över sig när han har blivit varm - vilket var rätt ok till att börja med... Simba har också gått sina dagliga promenader på Bjurö, lös, med oss och Leia. Han är bra könsmogen nu, skriker ibland och har "snygg" fetsvans. Men han kissar inte, och beter sig hyfsat bra så det funkar.


Jag hoppas jag orkar lägga in lite bilder senare, eller en annan dag. Ha det gott allihopa!

Kram, Therese

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards