Alla inlägg under juli 2008

Av Therese Bergsmo - 13 juli 2008 00:00

Simba och jag var uppe tidigt, ja så klart var resten av familjen också det ;-) Vi käkade frukost och sen skjutsade Mats ner oss till stationen. Simba och jag åkte pendeltåget ner till Västerhaninge, Anna hoppade på efter vägen med Simbas mamma Bella. Vi hittade en buss att åka med en liten bit, sen fick vi gå till ishallen som utställningen var i. Väl där träffade vi Mia och hennes son. Vi gjorde iordning burarna och Anna anmälde vår närvaro och allt vad man skulle göra. Sen var det bara att vänta på att det skulle bli vår tur.


Simba var lugnare i buren den här gången när han kom in i den. Förra gången var han lite pipig och tittade bedjande på mig, men förmodligen kände han sig trygg med sin iglo;


 

 "Snälla sluta fota!"


"Hallå, jag försöker faktiskt gömma mig här!"


Till slut var det dags för Simba, jag bar fram honom, men märkte att han inte var helt avslappnad... han morrade lite och var lite stissig, inte så att det var någon fara men ändå så att han var lite annorlunda. Anna och jag kom fram till att han nog var lugnare med mig så jag skulle få gå fram med honom. Det här gjorde mig oerhört nervös, men jag visste ju att jag inte kunde visa det för Simba. Vi gick fram till bordet och jag skulle sätta ner honom, men domaren stoppade mig. Tydligen hade hon skrivit på fel bedömningslapp på katten innan och skrivit på Simbas, så de behövde få fram en ny till honom. Under tiden bestämde hon sig för att ta andra katter emellan, vi stoppade ner Simba i sin puff så han skulle känna sig trygg och inte så varken människor eller andra katter. I sista stund lyfte jag upp honom och tog fram honom till domaren.


 

 Försöker kramas och hitta all trygghet man kan få innan bordet.


Väl framme hos domaren så morrade Simba en hel del, han var inte så nöjd, men jag höll honom och klappade på honom och försökte att han skulle hålla kontakten med mig istället för andra katter, som triggade honom ännu mera. Domaren var mycket nöjd med honom, han hade din kropp och fin päls (vi lyckades med tvätten, Anna!). Han fick massa beröm och jag blev stolt som en tupp så klart. Hon ville ha fram honom till nomineringen.


Här kommer en massa bilder på domar-bordet och på nomineringen;



 

 Domaren känner igenom Simba, men låter honom sen mest vara eftersom han var lite som han var :s


 

 Han ser rätt nöjd ut med att hon tar på honom


 Men bäst är nog att sitta hos matte och titta på tanten

 

 Räser-öron och morr, jag försöker prata med honom...

 

 Njae, lite kan jag nog busa med den snälla damen

 

 Lätt stirrig blick?!


"Anna, kan du hjälpa mig härifrån?"



Simba är en av 7 katter på nomineringen



 Jag försöker både hålla honom snyggt och utan att han ska få syn på någon av de andra katterna - inte så lätt



 Mia min Oliver, han var cool-lugn, ville bara busa och mysa - tänk om Simba kunde lära sig lite av hans takter?!



 Kolla in blicken Simba ger Oliver, han är inte nöjd...



 Jag lyckades vrida på Simba...



 De här tre katterna valde domaren emellan på slutet



 Alla katterna var jättefina


Men Simba knep medaljen!



Nu var Simba nominerad till Panelen. Kändes jättekul, för han är en sån fin katt, men jag hade nog aldrig räknat med att det skulle bli panel varje gång vi ställer ut... Super-kul och verkligen kul för både Anna och Mia som har Simbas föräldrar att den parningen föll bra ut!


När vi skulle upp till panelen så satte jag in Simba i buren bakom, han var fullkomligt lugn, busade lite med nåt i buren eller låg och vilade, så det kändes skönt att han är trygg i buren. Sen när det var hans grupps tur så glömde de ta upp honom... Illa, Anna fick gå och säga till och då kom han till slut upp på sitt bord, men det var lite stressigt ett tag för domarna hade redan börjat döma.


Nu lite bilder från panelen, här var det svårt att fota honom för han tittade inte enbart på matte i publiken :s


Alla domare klämmer och känner på honom, han skötte sig superbra och verkade inte morra nu.

 

 Ännu mer klämmande och kännande...


 Till slut fick han hänga i assistentens armar och de läste resultatet



Simba fick en röst i panelen och det tyckte jag var jättekul.


Mia håller mamma Bella och Anna håller Simba, som ni ser är det inte någon större värme dem emellan :-(


Som avslutning skulle vi ta en bild på Simba och hans mamma, men Simba var inte så nöjd i att se andra katter så även mamma fick sig en utskällning. Det blev inga bra bilder alls...


Trötta åkte vi hem den kvällen, Mats & Leia kom och hämtade oss. Mia fick träffa Leia, som hon har sett fram emot länge. Mias favvo-hundras är Rottis, men de har haft otur när de skaffade en han-valp som de lämnade tillbaka... Men fina Leia gav henne nog nytt hopp om att en dag ha en rottis. Leia är dock lite typsikt rottis, inte så hälsa-vänlig. Alltså, hon får fram, hälsar, sen går hon iväg och gör nåt annat. Hon hälsar inte så överdrivet glatt och mycket på främmande människor, men är det någon hon känner och tycker är kul så river hon nästan omkull den personen.


Tack Anna och Mia för att ni förgyllde min dag med många skratt och mycket prat!


Kram, Therese


Av Therese Bergsmo - 11 juli 2008 00:00

Idag skulle Simba badas, Anna och jag skulle hjälpas åt med hans fetsvans. Den var inte vidare vacker, såg ut som smör-inbakad svansrot - inte särskilt läckert... Jag hade börjat försöka fixa till honom redan igår, använde puder och Yes tvättmedel. Puder hade jag läst kunde hjälpa bort en fetsvans och jag var tämligen desperat efter att ha provat enbart Yes dagen innan och inte sett någon skillnad.


På med puder, tänkte jag, och nästan dränkte den stackars katten i puder, men skam den som ger sig. Katten fick bort 90% av fettet, men han blev ju "snyggt" vit på sin bruna svans samt att det dammade vid varje steg, så in i badrummet med Yes och mindre nöjd katt. Jag hade också tabbat mig och glömt klippa klorna, vilket jag snart blev varse. Men då var det sent att försöka sätta en pudrad och halvblöt katt i knät och försöka klippa klor, så jag fortsatte medans blodet flödade. Nejdå, så farligt var det absolut inte, Simba rivs nämligen inte alls, så jag fick inte en skråma!


 

 Puder & Yes jag använde, skulle dock ha haft Johnssons puder, men hittade inte det...



När Anna kom så började vi med en inpackning som skulle sitta i i 20 minuter, vi stängde in oss med katten och alla tvättgrejer i badrummet. Sprayade inpackningen (Bio-Groom Super Cream Coat Conditioner) över katten. Den var utspädd med två matskedar i 5 dl kokande vatten. (Skriver såna här saker så jag kommer ihåg till nästa gång, om resultatet blev bra alltså!) Han fick sitta med inpackningen, han tvättade sig naturligtvis och det gick ju inte att komma ifrån... men det ska tydligen inte vara farligt att få i sig. Sen när ca 5 minuter återstod så körde vi på Groomer´s Goop på fet-stället.



 Inpackning och Groomer´s Goop som fick sitta i innan tvätten



Sen började tvätten, först med Yes (utspätt så klart!), skölja massor, extra festsvans-borttagande schampoo (vi tog det säkra före det osäkra i det här läget) Espree Energee Cat Shampoo, skölja massor igen, och till slut Jerobs Texturizer Shampoo, skölja extremt mycket och sen torka katten. Det här tog ca 1 timme i badrummet, och Simba var rejält trött på oss vid det här laget, han bet mig i handlederna, eller bet gjorde han väl egentligen inte; han tog tag i handleden med tänderna och höll fast - det gick inte hål så klart! Det var som att varje gång vi sköljde förstod han att det snart var dags att få komma ur badkaret, men så började vi tvätta igen och då blev han lack och protesterade.


Alla tvätt-grejerna vi använde



Efter tvättningen och lite torkning med handduken skulle vi köra med fönen på honom... Men det var inte så kul så då försökte han klättra över min axel, vi gjorde så mycket vi kunde och sen fick han självtorka...


Puh, det var en lång stund i badrummet, varmt och fuktigt samt jättedålig luft i vårt icke-ventilerade badrum. Så vi satte på lite kaffe och fikade med nybakade bullar.


Kram, Therese


Av Therese Bergsmo - 11 juli 2008 00:00

Jag snodde den här bilden på nätet, men så här ser den ut, dock med fel katt så klart ;-) Fler bilder kommer i samband med utställningen!


Av Therese Bergsmo - 11 juli 2008 00:00

Igår var jag på Bromma Zoo, det är sjukt stort och inte alltid så trevlig personal men de har typ "allt", för jag ville kolla efter nåt som kan vara bra för Herr Fetsvans, eller rättare sagt mot hans fetsvans. Anna ska ju komma idag och vi ska tvätta honom med något som heter blabla Goop (minnet är enormt kort vissa dagar...) och jag ville ha nåt till alternativ för att få bort det där osnygga på svansen. Hittade något som Espree har, jag har ju köpt en hel del annat av dem; schmapoon till både hund och katt och varit mycket nöjd. Så jag köpte det där andra schmapoot, man fick med ett balsam för samma pris så jag slog till på nåt fint balsam till silkespälsen (som jag hoppas det blir efter den här mastodont-behandlingen... Jag köpte också en katt-iglo till honom att ha på utställningen. Sist vi ställde så tyckte han inte livet var toppen, då hängde jag in min fleece-jacka och han "gömde" sig i den, så en iglo måste ju vara perfekt för den lilla stackarn?! Snygg var den också, kallades snökatt tror jag, är i alla fall brun och ljus så den passar både Simbas färger och personlighet :s


Sen köpte jag puder, barnpuder, på Coop. Har läst att puder är bra mot dessa eviga fetsvansar... Gud, vad man fixar för att få ordning på katten - hoppas han uppskattar att jag försöker göra honom fin till utställningen (fast jag tvivlar starkt, han tycker nog att utställning är för fjant-katter och att han hellre ligger hemma med sin hund-syrra och myser...)


När jag kom hem så var jag ju tvungen att prov-tvätt honom... Först på med puder, det var effektivt kan jag säga, torkade ut svansen direkt, men han blev så där snyggt dammig i rumpan och dessutom vit på den bruna svansen... Så kunde jag ju inte låta honom se ut så jag körde på med en dusch, tvättade med nya schampoot och hade mig. Det blev hyfsat, nu är han ju inte färdig-preparerad på långa vägar, men med den lilla tvätten och puder så blev faktiskt svansen lite av vad den har varit.


Leia skakar bara på huvudet åt oss och försöker gömma sig när det vankas bad, så henne såg jag knappt igår förrutom när vi gick våra promenader. På kvällen gick Mats och jag upp till Ursvik med Leia och matsäck. Satte oss i ett vindskydd som finns där på ängarna och käkade vad vi hade med oss. Det kom ett stört-regn, men vi satt skyddade, och det var jättemysigt att göra något annorlunda på kvällen! Kan starkt rekommenderas. Simba var hemma och tvättade sin "tilltufsade" päls och försökte stärka sitt självförtroende efter jobbigt bad... Han försökte så klar rymma typ 30 gånger, men jag gav mig inte och till slut gav han upp och satt bara där med jättestora ögon och såg bedjande på mig. Kanske är han lite lugnare idag när Anna kommer och vi ska tvaga honom :-)


Ha det gott allihopa, skriv gärna någon kommentar - jag har ingen aning om vilka som läser vår blogg eller inte... :-(


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 10 juli 2008 06:58

Vi körde ju skräp på morgonen, eller rättare sagt; vi packade på skräp på släpet och mamma och Robert körde iväg det sen... Lata och bortskämda vi är, va?


Sen kom Stefan förbi för att träffa Alexandra, hans gulliga mamma hade fixat en present till mig; massa gott från italien - choklad, såna där goa kakor och några bollar som var underbart goda, men som jag inte vet vad de heter. Tack Rada, Slavko & Stefan!


På dagen gick Alexandra och Stefan till hennes nya gymnasieskola och såg hur den såg ut. Hon har ca 10 min att gå till skolan nu, det är lite skillnad mot förrut; minst 40 min med buss och pendeltåg i vardera riktningen. Jag var nere i Sumpan och handlade ett nytt täcke, eller det var så bra pris så det blev 3 täcken (tunna så man kan sova nu i värmen) plus en duk och några tabletter. Allt detta för priset av ett täcke i princip, dessutom hade jag fått pengarna av mamma så det blev helt gratis :D  Tack mamma för att vi fick nya täcken och ny duk!


På kvällen, när Mats hade kommit hem från jobbet, så fick jag presenter av Alexandra och Mats; ett helt set med olika badoljor, badskum, ljus och badvante i avslappnande doft (det provade jag direkt på kvällen i badet - mys) och av Mats fick jag Manicure på salong. Jag har aldrig fixat naglarna så det här ska bli riktigt spännande. Tack kära familj för de fina presenterna!!!


Under dagen var det en hel del som ringde och så till mig och grattade, det var mysigt.


Pratade med Anna om vår lilla huligan som ska ställas ut på söndag också. Vi ska hjälpas åt att tvätta honom i morgon fredag, hon har en massa schampoon och grejer så vi kan få ordning på fetsvansen. Hon är så gullig som vill komma hit och hjälpa mig. Hon har kanske en donna på G till Simba också och det tror jag han skulle bli glad åt. Inget bestämt än, vi vet inte ens om han är stor nog att klara av att para, så vi säger inget bestämt ännu. Hon skrattade dock gott åt alla hyss han har för sig och jag fick höra att hans morfar var lite likadan, samt att hans kära mor är lite bimbo så han har att brås på ;-)


Ha det gott allihopa, så hörs vi senare!


Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 9 juli 2008 10:16

Det här receptet har jag snott från Per Morberg på tv4, antar att man får göra det? Men i alla fall, på allmän (Monica, svärmor) begäran;


Förberedelsetid: 10 min Färdigt på: 10 min Ingredienser

 200 g margarin eller smör
 2 dl socker
 6 dl havregryn
 2 tsk vaniljsocker
 1 msk cacao
 3 msk oboy
 4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning (cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)

Tips

Bollarna är bäst om de serveras lite svala, till exempelvis en kopp kaffe.

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.

2. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.

3. Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.

4. Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.



Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 9 juli 2008 00:00

Idag fyller jag år, 36 för alla som undrar... En aktningsvärd ålder för en "tant", som Alexandra tycker att jag är när jag vill ha pelargoner och när jag cyklar med min gamla tant-cykel som gnäller om sadeln. Vi började morgonen med att min mamma ringde och väckte mig. Hon skulle komma förbi och hjälpa oss bli av med skräp som vi hade röjt ur källaren... Men 07.30 var inte jag den piggaste, men det var min mor. Hon hade hyrt släp för att fixa grejer i sin trädgård och då passade jag på att få skjuts av skräpet till sop-stationen, vi hade dock inte sagt någon tid, så jag hade inte satt klockan. Men halv åtta bör man ju ändå gå upp, eller hur? Vi fick ut skräpet på kärran och sen åt vi frukost och drack kaffe tillsammans. Det var riktigt trevligt att bli firad direkt på morgonen, det har väl inte hänt sen jag var liten... Hur resten av dagen blir vet jag inte exakt, men den blir nog kanon - det är ju fint väder och vi ska ut och äta ikväll.


Jag måste berätta om Simba och hans korta minne... Jösses, denna katt, han är makalös. Varje dag är det något som man skrattar åt eller bara skakar på huvudet åt. Jag brukar bada på kvällen, i badkaret hemma alltså, och då har jag nästan alltid en Simba som nyfiken som sitter nedanför badkaret, ställer sig på baktassarna, sätter framtassarna mot kanten och tittar ner i vattnet. Ibland vispar han runt lite med ena tassen och blir blöt. Nyligen har han kommit på ännu ett sätt att vara med vid bad; han sitter på badkarskanten och tittar på mig. Alexandra såg det här när hon borstade tänderna häromdagen, skrattade och frågade om hon fick putta i honom i vattnet... Visst, sa jag och tänkte att det här kommer ju inte att gå så bra, men prova du *elakt* Simba puttas ner i vattnet, nuddar knappt och kastar sig upp, pälsen blev nog inte ens genomblöt. Igår badade jag igen och tror ni inte katten hoppar upp på samma ställe, Alexandra ska borsta tänderna, katten puttas i... Jag blir liksom fascinerad över att katten är så lugn som han är, hade det varit jag som hatade vatten så hade jag inte satt min tass i badrummet igen. Frågan är om katten har kort minne eller om han tycker att det är rätt ok. Jag har inte lyckats klura ut det än, men jag misstänker att det har att göra med Ragdollens coola sätt att betrakta världen! Det här är den bästa katt jag någonsin träffat, han är super-söt, han är underbar till sättet, kommer när man ropar och småpratar mest hela tiden, han är med i familjen som en fullvärdig medlem - han tror antingen att han är människa eller hund. Jag kan inte nog tacka Anna, S* Åvikstrands

http://hem.bredband.net/b309696/


för att vi får ha dennna underbara katt hos oss!


Ha en super-bra dag allihopa, det ska jag ha!

Kram, Therese

Av Therese Bergsmo - 8 juli 2008 00:00

Här kommer äntligen bilderna på tatueringen! Jag fick tyvärr lite mycket blänk från blixten i bilden, men jag hoppas ni ser rätt bra ändå ;-)


 

Söta Leia på armen



En till bild på armen


"Originalet", fast det var inte från den bilden han tatuerade.


"Visst är vi fina ihop, du och jag för alltid husse"


"Det är som att se sig i spegeln"



Visst blev den snygg? Den blev mycket bättre än någon av oss hade kunnat tro!


Kram, Therese




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards